Politie Drenthe

Zaterdag 14 augustus 2010

Provincie Drenthe, 14-08-2010

Aanhouding schietincident

HOLLANSCHEVELD De politie heeft vrijdagnacht een 27-jarige inwoner van Hollandscheveld aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident. Die nacht is geschoten bij een woning aan de Sellerstraat. Een 20-jarige man die bij de woning aanwezig was, tevens uit Hollandscheveld, kwam met de schrik vrij. Ter plaatse kon de politie de 27-jarige verdachte aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt nader verhoord. Meerdere aanhoudingen worden verwacht.

Het onderzoek is in volle gang. De politie doet sporen- en buurtonderzoek naar de ware toedracht van dit incident. Diverse getuigen worden gehoord, maar de politie komt graag in contact met nog meer getuigen. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie. U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanvullende getuigen gezocht

NORG - De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustuseen 16-jarige jongeman uit Roden aangehouden op het Oosteind op verdenking van mishandeling. Het voorval vond plaats tijdens de feestweek in Norg tussen 24.00 uur en 03.00 uur. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht. Twee personen zijn hiervoor al aangehouden, meerdere aanhoudingen worden verwacht. Bovendien zijn 16 getuigen gehoord.

Inmiddels zijn diverse getuigen gehoord maar we komen graag in contact met getuigen die wij nog niet hebben gesproken. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie. U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen.

Rijbewijs ingevorderd

RUINEN Agenten hebben vrijdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige jongen uit Noordscheschut. De jongeman reed op de N375 met een snelheid van 135 km/uur (na correctie) terwijl daar 80 km/uur is toegestaan.

ELP Het rijbewijs van een 31-jarige man uit Hollandscheveld is vrijdagmiddag ingevorderd wegens te hard rijden. De man reed op de N374 bij Elp met een gecorrigeerde snelheid van 154 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

ELP Ook het rijbewijs van een 57-jarige man uit Hoogeveen is ingenomen. Hij reed vrijdagmiddag op de N374 met een snelheid van de 137 km/uur (na correctie) terwijl 80 km/uur is toegestaan.

Diefstal uit sportkantine

TWEEDE EXLOERMOND Tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 10.00 uur is ingebroken in een sportkantine aan het Noorderdiep. Er is onder meer bier en kleingeld weggenomen. Door een raam te vernielen, wist men binnen te komen. De eigenaar deed aangifte.

Aanrijding met letsel op A28
ASSEN Vrijdagmiddag raakte een 38-jarige vrouw uit Roden gewond bij een aanrijding op de A28 bij Assen. De vrouw zat als passagier, met haar 42-jarige man en twee kinderen, in de auto. Hun voertuig botste tegen een auto die voor hen reed. Hierdoor sloeg het voertuig van het gezin meerdere malen over de kop. De vrouw is door de brandweer uit haar voertuig bevrijd. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Ook de 63-jarige passagiere uit Maastricht die in de auto zat die voorop reed, is met pijn in haar nek, naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Man aangehouden wegens drugsbezit

EMMEN Tijdens een controle in het kader van de Opiumwet hebben agenten vrijdagavond een 26-jarige man uit Emmen aangehouden. De verdachte reed in zijn auto op de Vreding en werd staandegehouden. Tijdens de controle werd harddrugs in de auto aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om een hoeveelheid speed en pillen. Nader onderzoek moet dit uitwijzen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Jongeman aangehouden wegens vernieling

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van vernieling van een lamp van een openbaar gebouw aan de Hoofdstraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens poging diefstal fiets
EMMEN - Een 21-jarige man uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden aan de Wilheminastraat in Emmen. De man wordt verdacht van poging tot diefstal en baldadigheid. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vier mannen aangehouden wegens geweldpleging

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier mannen aangehouden op verdenking van geweldpleging. Het gaat om een 18- en 19-jarige jongen uit Zuidlaren en een 21- en 23-jarige jongen uit Groningen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De jongens zouden in een café aan de Stationsweg onenigheid hebben gehad met een andere groep. Daarbij zouden klappen zijn gevallen. De politie doet nader onderzoek.

Bromfietsers aangehouden
EMMEN Agenten hebben vrijdagavond een 21-jarige bromfietser uit Emmen aangehouden op het Westeind. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en hij reed zonder helm. Bij controle bleek dat de man nog een boete van 180,- had openstaan wegens een eerdere veroordeling voor het rijden zonder rijbewijs. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Een 22-jarige man uit Sappemeer is vrijdagavond aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs en het onverzekerd rijden op een snorfiets. Agenten wilden de man in eerste instantie onderwerpen aan een controle, maar de snorfietser negeerde in eerste instantie het stopteken. Kort daarna werd hij aangehouden.