Politie Groningen

Zaterdag 14 augustus 2010

Provincie Groningen, 14-08-2010

Dronken bestuurder na ongeval aangehouden

GRONINGEN - Een 47-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden in de Veemarktstraat in Groningen. De politie reageerde op een melding van een verkeersongeval. Een 20-jarige fietster uit Groningen wilde vanaf de Meeuwerderweg de Veemarktstraat oversteken.Zij zag daarbij de 47-jarige automobilist over het hoofd. Door de aanrijding smakte de vrouw over de motorkap tegen de voorruit. Zij kwam er met lichte verwondingen vanaf. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Haar fiets raakte zwaar beschadigd. Een blaastest wees uit dat de automobilist teveel had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 36-jarige Stadjer aangehouden. Winkelpersoneel van een supermarkt op het Linnaeusplein in Groningen hadden gezien dat de man blikjes bier had gestolen. Het winkelpersoneel herkende de winkeldief van een eerder gepleegde winkeldiefstal in hun zaak. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegge aangehouden

WINSCHOTEN- De politie heeft vrijdagmiddag een 38-jarige vrouw uit Oude Pekela aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw werd door personeel van een schoenenzaak in de Langestraat in Winschoten betrapt bij het stelen van drie paar schoenen. De dievegge moest mee naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werd haar een schikkingsvoorstel gedaan. Zij betaalde op het politiebureau een boete van honderd euro. De gestolen schoenen zijn in beslaggenomen.

Man aangehouden voor weglopen na aanrijding

GRONINGEN - Een 20-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De automobilist was in de Stationsstraat in botsing gekomen met een 42-jarige automobilist uit Groningen. De 20-jarige bestuurder stapte uit verliet de plaats van het ongeval. Na onderzoek kon de Stadjer snel worden opgespoord. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto had hij geleend van een kennis. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor brandstichting aangehouden

DELFZIJL - De politie heeft vrijdagavond een 43-jarige man uit Finsterwolde aangehouden voor brandstichting. Een getuige had een melding gemaakt dat twee mannen een stuk graanland bij de Reinderwolderpolder in Woldendorp in de brand hadden gestoken. Toen agenten gingen kijken was de brand al geblust door getuigen. De politie kon in de omgeving één verdachte aanhouden. De 43-jarige brandstichter is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere dader.

Alcomobilist aangehouden

OUDE PEKELA - De politie heeft vrijdagnacht een 19-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op de Wedderweg gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van
1,35. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Mishandeling na burenruzie

HOOGEZAND - De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Agenten stelden een onderzoek in naar een mishandeling met een stroomstootwapen. In een woning aan de Groen van Prinsterenstraat in Hoogezand troffen agenten een 40-jarige man uit Hoogezand aan. Hij bleek gewond aan zijn lip. Het slachtoffer verklaarde dat hij door zijn buurman in de rug was aangevallen met een stroomstootwapen. Beide buren leven al geruime tijd in onmin met elkaar. De 35-jarige buurman werd in zijn woning gearresteerd en is ingesloten. Bij zijn aanhouding was hij nog in het bezit van het stroomstootwapen. Deze is in beslaggenomen. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 48-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 38-jarige partner in een woning in de Groningse Korrewegwijk te hebben mishandeld. Agenten zagen dat het slachtoffer striemen in zijn nek had. De 48-jarige verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. De Stadjer is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt het incident.

Koperdieven aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht twee mannen (19 en 41 jaar) uit Blijham en Finsterwolde aangehouden voor koperdiefstal. Een getuige tipte de politie van mogelijke koperdiefstal. Surveillerende agenten zagen beide mannen fietsen op de Wilhelminasingel in Winschoten. Bij controle troffen dienders meerdere koperkabels aan in de fietstassen. De kabels bleken te zijn gestolen van gebouwen op een sportterrein in Blijham. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. De kabels zijn in beslaggenomen. De politie onderzoekt de koperdiefstal. De politie reageert extra alert op meldingen van diefstal van metalen.

Trio voor vernieling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht drie mannen (21, 22 en 25 jaar) uit Groningen aangehouden voor het plegen van vernieling van straatmeubilair. Agenten kregen een melding dat drie mannen een bank in de Merwedestraat in Groningen vernielden. Op de locatie aangekomen zagen agenten dat de rugleuning van de bank was gesloopt. De Stadjers, die onder invloed waren van alcohol, werden ingerekend en zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. Het trio zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.