Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na bedreiging

Wamel, 14-08-2010 o Vrijdagmiddag rond 14.15 uur hield de politie in Wamel een 59-jarige inwoonster van die plaats aan op verdenking van bedreiging. Even daarvoor was melding gemaakt van een burenruzie die zou escaleren. De politiemeldkamer stuurde meteen een surveillance-eenheid naar het betreffende adres om de situatie op te nemen.

Een 28-jarige vrouw uit Doorn, die daar de paarden aan het verzorgen was, zou door de 59-jarige zijn beledigd en bedreigd met een steen. Dit gebeurde toen zij wilde gaan paardrijden op het land achter de woning. De vrouw vond de situatie dermate dreigend dat de politie werd gewaarschuwd. De agenten hoorden haar verhaal aan en gingen vervolgens bij de buren over tot aanhouding van de 59-jarige vrouw.

De Wamelse is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij ontkent de bedreiging richting de paarden en de dreiging met een steen. De 28-jarige, een onbekende van de 'buurvrouw', heeft aangifte gedaan. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Er zou al langer sprake zijn van een conflict.
(08)

Laatst gewijzigd 14-08-2010 11:46 | © Regio Gelderland-Zuid |