Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 14 augustus

Fryslân, 14-08-2010 o Politieberichten van vrijdag 13 augustus 07.00 uur t/m zaterdag 14 augustus 11:00 uur.

Bedrijfsauto weggenomen

LEEUWARDEN De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een bedrijfsauto donderdagmiddag rond 15.51 uur. De bedrijfsauto stond voor de deur van een winkel aan de Schrans. De 38-jarige bestuurder uit Minnertsga was naar binnengegaan om even wat te halen. Op dat moment werd de auto voor de deur weggenomen. Het betrof een VW Caddy, witte kleur, kenteken: 97 BP BN met het logo van Omrin. Demeldkamer Fryslângaf een twitterbericht uit met de melding om uit te kijken naar deze auto. Ook werd een Burgernetactie opgestart. Tot nu toe is de bedrijfsauto niet aangetroffen. De aangifte moet nog worden opgenomen. Mocht u deze auto zien, neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Fietsster ten val

LEEUWARDEN De politie heeft vrijdagochtend een verkeersongeval op de Stinzenflora afgehandeld. Een 52-jarige automobilist uit Leeuwarden kwam in aanrijding met een 75-jarige stadsgenote. Vermoedelijk omdat hij haar over het hoofd had gezien. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val en werd zij met klachten aan haar hand en knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Auto over de kop

BEETSTERZWAAG De politie heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Beetsterzwaag afgehandeld. Een 29-jarige automobilist uit Opeinde kwam, door onbekende oorzaak, in de berm terecht, verloor de controle over het stuur en via de vangrail vloog de auto over de kop. De bestuurder werd door de brandweer uit het voertuig gehaald en ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

74 km/u te hard

JOURE De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Witmarsum. Op de A7 komende vanaf Joure en rijdend in de richting van Sneek passeerde de automobilist een snelheidscontrole met 194 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 120 kilometer per uur. De man werd staande gehouden in Sneek. Naast de invordering werd proces-verbaal opgemaakt.

Burgernetmelding na winkeldiefstal

LEEUWARDEN De politie heeft vrijdagavond een Burgernetactie opgestart na de melding van een winkeldiefstal. Rond half zes had een persoon nabij een supermarkt aan de Bilgaardpassage geprobeerd een boodschappenwagen vol goederen weg te nemen. De melder kon een goed signalement doorgeven aan de politie die een Burgernetactie startte waarbij 373 burgernetdeelnemers uitkeken naar de persoon. Demeldkamer Fryslângaf ook een twitterbericht uit. Daarnaast maakte de politie een zoekslag in de omgeving. Er werd geen verdachte aangetroffen. De winkelwagen met goederen bleef achter in de winkel. Namens het bedrijf werd door een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden aangifte gedaan.

Snelheidscontrole

LEEUWARDEN De politie heeft vrijdagmiddag en avond op diverse locaties in de stad snelheidscontroles met behulp van een lasergun gehouden. Deze controles waren gericht op bestuurders die op vrijdag de Junokade bezoeken en daarbij regelmatig de verkeersregels overtreden. Op de toevoerwegen op en rond de Junokade werden in totaal 41 bekeuringen uitgeschreven hoofdzakelijk voor het overtreden van de maximum snelheid.

Vernieler aangehouden

LEEUWARDEN De politie heeft vrijdagavond een 31-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van vernieling. De man had een deur vernield in een uitgaansgelegenheid aan de Weaze en was daarna weggegaan. De politie werd gealarmeerd en door camerabeelden werd het signalement bekend. Op het Zwitserwaltje stond een auto met twee inzittenden waarvan een persoon voldeed aan het signalement van de vernieler. Een aanhouding volgde. Na verhoor op het politiebureau werd de man heengezonden. Tegen de 31-jarige werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in winkel

STIENS De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag in een winkel aan de Langebuorren. Men is binnengekomen na het vernielen van een raam. Uit het pand werd een nog onbekend aantal sieraden weggenomen. Gealarmeerde agenten en het beveiligingsbedrijf hebben na de melding de omgeving doorzocht maar troffen geen verdachte(n) aan. Een 38-jarige vrouw uit Dronrijp heeft aangifte gedaan. De technische recherche heeft een nader sporenonderzoek ingesteld.

Auto in de sloot

TJALLEBERD De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een eenzijdig ongeval op de A7 afgehandeld. Daarbij raakte, door onbekende oorzaak, het voertuig van een 67-jarige man uit Lollum van de weg en belandde in de sloot. De man kon zijn voertuig zelf verlaten. Door het ambulancepersoneel werd hij ter plaatse onderzocht en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bedrijfsbrand

NIJEHASKE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de brandweer geassisteerd bij de bestrijding van een brand in een bedrijfspand aan de Eurolaan. Een medewerker van het
beveiligingsbedrijf zag bij zijn ronde rond 00.35 uur vlammen uit het dak komen en alarmeerde de brandweer. Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving kwamen ter plaatse. Door de politie werd het publiek op geruime afstand gehouden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Op het moment van de brand was er niemand in het pand aanwezig.

Bestuurder onder invloed en betrokken bij aanrijding

DAMWOUDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van 24-jarige man uit Zwaagwesteinde. Op de kruising Lytse Loane en Ds Germswei had een aanrijding plaatsgevonden. De 24-jarige was daar tegen een geparkeerde auto gereden en daarna weggelopen. Door omstanders werd de bestuurder enkele straten verderop aangetroffen en teruggebracht naar de plaats van het ongeval. Daar werd hij overgedragen aan de agenten. De 24-jarige rook naar alcohol en stond onvast te been. Er werd een blaastest afgenomen en op het politiebureau volgde een ademanalyse. Deze had als resultaat 675 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uren. Naast de invordering werd tegen de beginnend bestuurder proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats na ongeval. Na verhoor werd de man heengezonden. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft een onderzoek ingesteld. Het voertuig is voor nader onderzoek inbeslaggenomen.