Ingezonden persberichtWereldplein vast onderdeel van Achterhoeks Festival

Zangeres Caro Emerald:

eerst Huntenpop, dan Amerika

De Nederlandse zangeres Caro Emerald is een van de tientallen artiesten die zaterdag 14 augustus optreden op het 21e Huntenpop Festival in het Achterhoekse Ulft. Inmiddels is vanuit de Verenigde Staten ook al belangstelling voor haar getoond, terwijl Japan en Groot-Brittannië eveneens lonken. "Maar eerst wil ik op Huntenpop nog een fantastisch concert geven", zegt de zangeres.

Caro Emerald is een van de tientallen popsterren die vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus hun opwachting maken op de 21e editie van het Huntenpop Festival. Vrijdagavond wordt een knallende start gemaakt met optredens van de Amerikaanse hardrockband Living Colour, de nieuwe Nederlandse rockband My Favorite Scar en de populaire Nederlandse metalformatie Epica. Traditioneel is dan ook een drietal coverbands te horen, deze keer met muziek van Pink Floyd, de Bee Gees en Bruce Springsteen.

Zaterdag gaat het vanaf 12.00 uur pas echt los. 24 Bands zijn tussen 12.00 en 24.00 uur live te zien en te horen op het gezellige festivalterrein in Ulft. Daaronder de Amerikaanse Dana Fuchs die met haar stem, performance en uiterlijk vaak wordt vergeleken met zangeressen die de wereldtop al ruimschoots hebben bereikt. Maar even vermeldenswaardig zijn de kwaliteiten van haar band. Zo genieten de bezoekers van haar concerten steevast van een unieke bas- en drumsolo en leeft gitarist Jon Diamond zich uit tijdens de laatste toegift met een kippenvel veroorzakende versie van 'I'd Rather Go Blind'.

Wereldmuziek

Het Huntenpop Festival heeft opnieuw weer meer aandacht geschonken aan wereldmuziek. Op zaterdag 14 augustus kan iedereen dat live meemaken op het sfeervol ingerichte wereldplein, dat zich midden op het festivalterrein bevindt. Het plein wordt overdekt door een grote parachute en is speciaal aangekleed met palmbomen en andere tropische verrassingen. Daaronder natuurlijk ook de vele muziekbands, theatergroepen en straatgroepen uit verschillende delen van de wereld. En in het kader van de Fair-Tradegedachte worden producten aangeboden als koffie, thee, exotisch food, açai vruchtensappen en ook kokos-, mango- en bananenbier. En er zijn muziek- en dansworkshops waar iedere bezoeker aan mee kan doen Het wereldplein is inmiddels een vast onderdeel geworden van het Huntenpop Festival.

En wie er optreden? Dat zijn onder meer The Alan Gascoigne Trio (swingende rock 'n roll door voormalig Normaalgitarist Alan Gascoigne), Gyration (de verschillende culturele achtergronden van de bandleden zijn terug te vinden in de muziek, afgewerkt met een Caraibisch tintje), Kante Kerfonse Band (telg uit een zeer muzikale familie, waaronder oom Mory Kanté die een hit had met de knetter Yéké Yéké), het Merdan Taplak Orkestar (spelen de balkanpannen van het dak: Fiesta balkanica!) en het Boom Shakalak Soundsystem (dj-collectief met reggae, ska, dub, calypso, rocksteady, toasters en northern Soul).

Tickets en info

De ticketprijzen bedragen voor de vrijdag E 20,00 en voor de zaterdag E 40,00; een passe-partout kost E 65,00, maar daarmee heb je meteen een plekje op de camping betaald. Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.ticketmaster.nl. Alle verdere informatie staat op de website www.huntenpop.nl en is verkrijgbaar via telefoonnummer (0315) 64 06 41.


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht