Ingezonden persberichtMountainbikers verenigen zich voor de moeilijkste race van het seizoen 16e Editie internationaal mountainbike evenement 'Ischgl Ironbike'

Den Haag, 22 juli 2010
Op zaterdag 14 augustus a.s. vindt in het Oostenrijkse Ischgl de internationale mountainbikewedstrijd 'Ischgl Ironbike' plaats. Dit jaar verschijnen er voor de 16e keer circa 1000 deelnemers aan de start, variërend van recreatieve mountainbikers tot professionals. Drie verschillende routes van 27, 48 of 79 kilometer garanderen een passende uitdaging voor alle deelnemers. Nieuw dit jaar is de masterclass voor vrouwen vanaf 40 jaar. Ook buiten de Ironbike kunnen bikers in Ischgl terecht. Speciale Bike Academies, 6 liften die consequent deel uit maken van de 1.000 km aan mountainbikepaden en uitdagende single-trails brengen bikers letterlijk, naar de top.

()
De Ischgl Ironbike is één van de hoogst genoteerde mountainbikewedstrijd van Europa. Ook dit jaar komt de internationale elite van mountainbikers naar de Silvretta Mountainbike Arena. Deelnemers hebben de keuze uit drie routes. Minder ervaren deelnemers kiezen voor de afstand van 27 kilometer, met een hoogteverschil van 750 meter. De routes van 48 (2.050 m hoogteverschil) en 79 kilometer (3.820 m hoogteverschil) passeren bergtoppen van de Idalp, Salaaserkopf en Idjoch en zijn geschikt voor de professionals. Deelnemers dingen mee naar het totale prijzengeld van ¤¬ 20.000,- en de titel 'Beste biker van het jaar'. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 32,- voor alle klassen. De evenementen 'Ischgl Palio', een spannende sprint tussen 16 mountainbikeprofessionals door het dorpscentrum, en de 'Pasta-Party' op vrijdag 13 augustus maken het mountainbikeweekend compleet.

Uitdagende mountainbike trails
De Silvretta Mountainbike Arena is met meer dan 60 routes één van de grootste mountainbike gebieden van Oostenrijk. De trails variëren in lengte (5 tot 45 kilometer), hoogteverschil en moeilijkheidsgraad. Hierdoor is het gebied geschikt voor mountainbikers van alle niveaus. De twee mountainbikescholen Bike Academy en de Silvretta Bike Academy bieden technische trainingen voor beginners. Wie vaak de berg op wilt, behaalt veel voordeel met de Silvretta Card (gratis gebruik van de liften en bergbanen). Daarnaast kunnen bikers GPS-data downloaden en gebruik maken van de gratis routekaarten. Overnachten in de regio kan bijvoorbeeld in één van de Bike-hotels, die tevens speciale arrangementen aanbieden.

Meer informatie over de 'Ischgl Ironbike' is te vinden op www.ischglironbike.com. De Ischgl Ironbike is een race in de UCI Categorie E2 en onderdeel van de ÖRV's AUSTRIA MarathonCup. Consumenten kunnen voor informatie over Ischgl terecht op www.ischgl.com.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,