Politie Gelderland-Zuid


Dumpen frame in onderzoek

Culemborg, 14-08-2010 o Vrijdagavond rond 21.45 uur meldde een getuige aan de politie in Culemborg dat twee jongens een motorblok in het water hadden gedumpt. Dit was in een sloot aan de Parklaan/Terweijdelaan. De politie ging erheen en startte een onderzoek.

De getuigen zagen dat de jongens van naar schatting 15 jaar met een karretje aan kwamen lopen en na het dumpen van het frame zonder kar weer wegliepen. Dit was richting de Van Duijn Van Maasdamstraat. Eén van hen droeg een zwart wit jack, de ander een rode.

Het frame is uit het water gevist en naar het politiebureau gebracht voor nader technisch onderzoek. Onder meer wordt onderzocht of het framenummer van de bromfiets achterhaald kan worden en of deze als gestolen gemeld staat.

Agenten keken ondertussen in de buurt uit en hielden even na tienen, op basis van de door getuigen doorgegeven signalementen, een 17-jarige jongen uit Culemborg aan. Hij is verhoord voor het dumpen van een, mogelijk gestolen, motorblok in openbaar water. De 17-jarige heeft een verklaring afgelegd en is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij ontkent enige betrokkenheid.

Het onderzoek gaat verder. De politie vraagt getuigen die vrijdagavond jongens met een karretje in de omgeving van de Parklaan hebben zien lopen, of op een andere manier informatie hebben die van belang kan zijn, om zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 bij politieteam Buren, Culemborg.
(08)

Laatst gewijzigd 14-08-2010 14:29 | © Regio Gelderland-Zuid |