Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 14-08-2010

Beschonken bestuurder zonder rijbewijs rijdt in onverzekerde auto

ROOSENDAAL: De politie controleerde vrijdag even voor 21.00 uur een automobilist in de Molenstraat. De man had gedronken, reed in een onverzekerd voertuig en had geen geldig rijbewijs. De 36-jarige man uit Roosendaal is aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen.
Op het politiebureau onderging de man een ademanalyse waaruit een uitslag bleek van 1270 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van maar liefst 17 uur en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Oplichter geeft valse naam op

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg vrijdagmiddag melding van een bedrijf aan de Lelyweg. Er was een man in de zaak aanwezig die goederen wilden meenemen namens een bedrijf. Bij contact met het bedrijf bleek dat de man een valse naam opgaf. De politie hield de verdachte, een 44-jarige man uit Bruinisse aan voor oplichting. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De gedupeerde verklaarde hierin dat hij al eerder goederen aan de verdachte had meegegeven. Dit ging in goed vertrouwen. Toen later bleek dat de goederen, voor een totale waarde van duizenden euro's, niet waren betaald nam hij contact op met het bedrijf wat de goederen zou hebben afgenomen. Ze deelden hem mede dat ze de goederen nooit hadden besteld of gekregen. Vrijdag stapte dezelfde man die eerder de goederen mee had genomen de zaak weer binnen. Bij contact met het bedrijf waarvan hij zou komen bleek dat de man waarvoor hij zich uitgaf gewoon op zijn kantoor zat. Hij gaf dus een valse naam op.
De politie heeft de man verhoord en in verzekering gesteld. De man verklaarde oud-werknemer te zijn van het bedrijf namens wie hij de goederen had afgenomen. Het bedrijf zou failliet zijn gegaan en zijn doorgestart. In de tussentijd had de man niet alle gewerkte uren uitbetaald gekregen. Hij wilde dit op deze manier rechttrekken.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-08-2010 14:39 | © Regio Midden en West Brabant |