Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-08-2010

Twee aanhoudingen voor diefstal met geweld

BREDA: De politie hield zaterdagnacht twee verdachten van diefstal met geweld aan. De man en de vrouw worden ervan verdacht gepoogd te hebben een 42-jarige man uit Bergen op Zoom te beroven. Ze mishandelden de man hierbij. Het slachtoffer wist te ontkomen en contact te zoeken met surveillerende agenten.

De politie reed rond 02.30 uur over de Backer en Ruebweg richting het Spinveld, toen voor hen een auto stopte, waaruit een man stapte met een bebloed gezicht. Hij vertelde geslagen te zijn door de mannelijke inzittenden. Twee mannen sprongen uit de auto en gingen er vandoor. Na een achtervolging kon de politie een 39-jarige man uit Breda aanhouden op het Spinveld.
De 42-jarige gedupeerde uit Bergen op Zoom deed aangifte en verklaarde tegenover de politie dat hij via een chatsite met twee vrouwen had afgesproken op de openbare weg nabij een winkelcentrum in Breda-Noord. Kort na de ontmoeting kwamen er twee mannen aan die de Bergenaar mishandelden en hem geld afhandig wilden maken. Ze namen hem mee in de auto om te gaan pinnen. Bij het zien van de politieauto was de man uit de auto gesprongen. Hij hield aan de mishandelingen meerdere
verwondingen over waaronder twee verwondingen op het hoofd die gehecht moest worden. De man is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. De politie nam via het nummer waarmee et slachtoffer contact had gehad met de twee vrouwen contact op met een 19-jarige vrouw uit Breda. Zij werd aangehouden in een woning in Breda-Noord.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Vier aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag vier personen aan. Een 38-jarige man uit Roosendaal werd aangehouden omdat hij nog twee onherroepelijke vonnissen van in totaal 9 dagen had openstaan en hij is ingesloten.
Een 18-jarige jongen uit Bavel is aangehouden voor het vernielen van een deur in de Vismarktstraat. Ook hij is ingesloten in het
cellencomplex.
Een 48-jarige Bredanaar werd betrapt op wildplassen op de Nieuwe Prinsenkade. Hij was niet in bezit van een identiteitsbewijs en is aangehouden.
Een 18-jarige man uit Terheijden werd even voor 03.00 uur aangehouden op de Haven voor baldadigheid. Bikers zagen dat een groepje jongeren op de Haven op bankjes aan het springen was en zich baldadig gedroeg. De 18-jarige jongen tilde vervolgens een geparkeerde fiets op en gooide deze tegen het terrasmeubilair. Hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en zijn vrienden bemoeide zich met het politiewerk. Er werd assistentie ingeroepen van meerdere politiemensen, welke een linie vormden om hun collega's de ruimte te geven om de verdachte aan te houden. De groep wilde niet wijken en bleef de confrontatie opzoeken. Ze wilden niet vertrekken en ook het achteruit duwen van de jongeren hielp niet. De agenten voelden zich genoodzaakt de wapenstok ter hand te nemen en enkele klappen uit te delen om de groep op afstand te houden. De verdachte is meegenomen naar het cellencomplex waar hij zich bleef verzetten. De man is ingesloten.

Gedurende de nacht werden er vier bekeuringen uitgedeeld, waarvan drie voor wildplassen en een voor het niet dragen van voor het rijden met een bromfiets door het uitgaanscentrum.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: De politie kreeg vrijdag tegen 10.30 uur melding van
winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Haagdijk. Personeel had een 27-jarige vrouw uit Breda betrapt op het stelen van goederen te waarde van ruim 9,-. De vrouw werd aangehouden en gedroeg zich verbaal agressief. Ze werd overgenomen door de politie en bleek een veelpleger te zijn. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Bedreigende belager steelt fiets

BREDA: Een 29-jarige vrouw uit Breda deed zaterdag melding van diefstal van haar fiets met geweld. De vrouw verklaarde bij aankomst van de agenten tegenover de politie dat ze rond 02.45 uur vanuit de stad over de Weerijssingel naar huis reed op haar fiets, toen ze van achteren werd geduwd en ten val kwam. Een man met een gemaskerd gezicht bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij vertelde haar haar fiets weg te zetten en probeerde haar te dwingen haar kleding uit te trekken. De vrouw hield de man aan de praat en rende bij het zien van een auto de straat op. De man schreeuwde naar haar en nam haar fiets mee. De vrouw alarmeerde hierna de politie.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-08-2010 14:42 | © Regio Midden en West Brabant |