Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 14-08-2010

Ruiten van woningen politiemensen ingegooid

ALMKERK: Bij twee medewerkers van de politie Midden en West Brabant zijn zaterdagnacht ruiten ingegooid. De politiemedewerkers zijn beiden woonachtig in Almkerk en schrokken 's nachts wakker van de
vernielingen. Om 01.45 uur vond de eerste vernieling plaats. Om 02.30 uur de tweede. De daders gooiden stenen bij de woningen naar binnen. Bij een van de woningen werd de ruit van een kinderkamer vernield, waarna de steen in de kamer terecht kwam. Er raakte niemand gewond. Wel ontstond er schade in een aan de woningen.
De politie heeft aangifte opgenomen van beide gedupeerden en stelt een onderzoek in.

De politie verzoekt getuigen of mensen die meer weten over deze vernielingen zich te melden. Dit kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via de stichting M. via telefoonnummer 0800-7000.

Man aangehouden na brandstichting

RIJSWIJK: De politie hield zaterdagochtend op de Maasdijk een 33-jarige man uit Deil aan voor brandstichting en harddrugsbezit. De politie zag rond 08.20 uur rook uit de bosjes komen en trof de 33-jarige man aan. Hij vertelde dat hij de coating van oud ijzer aan het verbranden was. In de auto van de man werd drugs aangetroffen. Het gaat om enkele grammen amfetamine. De man is aangehouden. Hij bleek nog een vonnis van 115,- open te hebben staan. De man is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen voor baldadigheid en belemmering

OOSTERHOUT: Zaterdag rond 03.00 uur zagen agenten een jongen een fiets op de grond gooien. Ze spraken de man aan en vroegen hem om
legitimatie. De man weigerde mee te werken en wilde zijn
identiteitsbewijs niet afgeven. Hij werd vervolgens aangehouden voor baldadigheid en het niet opgeven van de juiste persoonsgegevens. De 30-jarige Bredanaar verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd door de agenten onder controle gebracht en kwam hierbij ten val. Hij liep een schaafwond op.
Toen de politie de verdachte wilde vervoeren probeerde een man dit te beletten. Hij opende de deur van de politiebus en werd door een agent weggeduwd. De 26-jarige man uit Raamsdonk wilde niet vertrekken en werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en belemmering.
Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na vernieling en huisvredebreuk

WAALWIJK: De politie hield vrijdagavond twee mannen aan voor vernieling en huisvredebreuk. Rond 20.45 uur kreeg de politie melding dat er een ruzie gaande was in de Aubertstraat. Hier bleek dat er ruzie was ontstaan tussen ex-geliefden over wie de eigenaar van een buxusplant. Een 34-jarige man uit Waalwijk en een 35-jarige man uit Honselersdijk vernielden de voordeur van een woning in de Aubertstraat en drongen de woning binnen. Ze zijn aangehouden. De bewoner van het pand deed aangifte van vernieling en huisvredebreuk. Na verhoor zijn de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto's weggenomen bij woninginbraken

WAALWIJK: Zaterdag werd er tussen 02.00 uur en 09.00 uur ingebroken in een woning in de Koetshuislaan. De dader forceerden een openstaand kiepraampje en namen binnen onder andere een horloge en autosleutels weg. Met behulp van de sleutels werd een grijze BMW 5 serie met kenteken 87-SP-XZ weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner en stelde een onderzoek in waaronder een buurtonderzoek. De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd.

KAATSHEUVEL: Een bewoonster van een woning aan de Berkakker ontdekte zaterdag om 06.30 uur dat er ingebroken was. Onbekende boorden tussen 00.30 uur en 06.30 uur in in de woning door gaatjes te boren in een raam aan de voorzijde van de woning. Binnen werden autosleutels weggenomen. Met behulp van de ze sleutels werden een zwarte Volkswagen Polo met kenteken 67-LBH-4 en een grijze Volkswagen Golf plus met kenteken 75-GNT-3 weggenomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en beide auto's zijn internationaal gesignaleerd als gestolen.

Mannen doen greep in de kassa

OOSTERHOUT: Rond 20.00 uur kwamen op vrijdagavond twee jongemannen een drogisterij aan de Arkendonk binnen. De twee hadden hun gezicht bedekt en schreeuwden tegen de caissière dat ze de kassa moest openen. De vrouw deed dit en de twee deden een greep in de kassa. Hierna gingen ze er vandoor met een gering geldbedrag.
Van de geschrokken gedupeerde is aangifte opgenomen en de politie heeft een onderzoek ingesteld.
De politie verstuurde na de melding een SMS-Alert met de vraag om tips. Beide verdachten hadden een donkere sjaal voor hun gezicht en droegen donkere kleding. Ze waren niet gewapend.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-08-2010 14:45 | © Regio Midden en West Brabant |