Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-08-2010

Twee aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aan in de binnenstad.
Een 39-jarige Tilburger werd tegen 03.00 uur op het Korvelplein aangehouden voor belediging, het niet kunnen tonen van een
identiteitsbewijs en belediging. De man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en was erg recalcitrant. Hij weigerde medewerking en werd aangehouden, waarna hij de agenten beledigde en zich verzette. De agenten moesten hem met geweld onder controle brengen. De verdachte is zaterdagochtend in vrijheid gesteld met een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en openbare dronkenschap. Voor belediging wordt proces-verbaal opgemaakt.
Om 03.15 uur werd een 23-jarige Tilburger op de Heuvel aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man was een horecagelegenheid uit gezet en bleef protesteren.

De politie schreef bekeuringen uit voor de volgende feiten:

1 x parkeren op de uitvoegstrook

1 x negeren rood verkeerslicht

1 x niet voeren van fietsverlichting

2 x niet tonen identiteitsbewijs

1 x baldadigheid

2 x rijden op een bromfiets zonder helm

1 x verlopen APK

Politie houdt auto-inbreker aan dankzij getuige

TILBURG: Zaterdag rond 01.00 uur meldde een getuige bij de politie dat er in de Smijersstraat ingebroken werd in een auto. Bij aankomst van de politie kon een 45-jarige man uit Uden aanhouden op aanwijzen van de getuige. Van een auto die geparkeerd stond in de Smijersstraat was een ruitje vernield. De getuige had de verdachte in de auto zien zitten. De politie heeft een verklaring opgenomen van de getuige. Van de eigenaar van de auto is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld op het politiebureau. De man bekende tijdens verhoor de inbraak te hebben gepleegd. Hij verklaarde dat hij veel gedronken had en de weg kwijt was. Hij dacht dat hij had ingebroken om in de auto te slapen. De verdachte betuigde zijn spijt.

Vader en zoon aangehouden voor mishandeling

HILVARENBEEK: Vrijdag kreeg de politie rond 21.00 uur melding van huiselijk geweld in een woning in Hilvarenbeek. Een 57-jarige vrouw bleek door haar vriend te zijn geslagen, omdat de vrouw niet deed wat hij wilde. Na de mishandelingen was de gedupeerde het huis uit gevlucht. De politie nam aangifte van haar op en ging op zoek naar de verdachte. Bij de woning van de verdachte en het slachtoffer trof de politie de 22-jarige zoon van de verdachte aan. De man uit Tilburg vertelde wel te weten waar zijn vader zou zijn en reed met de politie mee om aan te wijzen waar dit was.
De verdachte bleek te zijn in een horecagelegenheid in de
Diessenstraat. De zoon van de man liep naar binnen en gaf zijn vader direct een paar klappen. De 22-jarige zoon en de 56-jarige man zijn beiden aangehouden voor mishandeling. De 22-jarige man verzette zich en beledigde de agenten. Hij verklaarde later tijdens verhoor dat er iets knapte toen hij zijn vader zag. De 56-jarige man is in verzekering gesteld voor huiselijk geweld.

Man met inbrekersgereedschap aangehouden

OISTERWIJK: Een getuige meldde vrijdag kort na 22.00 uur dat er in de Nicolaas van Eschstraat een auto stond, waarvan de bestuurder met een laptop bezig was. De dag ervoor had de auto met de man er ook al gestaan.
De politie controleerde de 33-jarige man uit Haaren. Hij verklaarde dat hij in de auto zat te internetten. De politie zag in de auto meerdere stukken gereedschap liggen. Bij navraag bleek de man al vaker te zijn aangehouden voor diefstal. De man werd aangehouden voor het vervoeren van inbrekersgereedschappen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling zoontje

TILBURG: De politie hield vrijdagavond een 32-jarige man uit Tilburg aan voor mishandeling van zijn zoontje van bijna 2 jaar oud. De 23-jarige moeder van het kindje deed aangifte nadat ze blauwe plekken ontdekte op het hoofdje van het kind. De vrouw was die middag korte tijd weg geweest. Het kindje was thuis gebleven bij zijn vader in hun woning in de wijk Stokhasselt. Toen de vrouw thuiskwam was de man boos op het jongetje omdat hij niet wilde eten. Korte tijd later ontdekte de vrouw de blauwe plekken en deed aangifte van mishandeling.
Na zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat zijn zoontje van de bank was gevallen. Hij is in verzekering gesteld.

Wijkagent ontdekt hennepkwekerij bij huisbezoek

TILBURG: Bij een huisbezoek bij een bewoner van een woning aan de Tobias Asserlaan werd vrijdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. De wijkagent was door de woningbouwvereniging gevraagd mee te gaan op huisbezoek bij een 39-jarige man die voor overlast zou zorgen. Tijdens het bezoek zag de wijkagent goederen staan die worden gebruikt voor het houden van een hennepkwekerij. Bij doorzoeking van de woning werd in twee slaapkamers een hennepkwekerij aangetroffen. Hierin stonden ruim 140 hennepplanten met bijbehorende apparatuur. De kwekerij is geruimd en de goederen zijn in beslag genomen. De 39-jarige bewoner is aangehouden. Hij is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-08-2010 14:47 | © Regio Midden en West Brabant |