EuroCross Assistance

Busongeval in Frankrijk

14/08/2010

Eurocross Assistance coördineert de hulpverlening aan de in Nederland verzekerde slachtoffers van het busongeval in Crespin (Noord-Frankrijk) gisteravond.

Bij het busongeval, waarbij 1 dodelijk slachtoffer viel, zijn in ieder geval 5 Nederlanders gewond geraakt. Daarvan zijn 2 personen zwaargewond en 3 licht. Dat meldt het crisisteam van Eurocross Assistance, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag is afgereisd naar de plaats van het ongeval om de getroffenen bij te staan.

Twee medewerkers van Eurocross Assistance inventariseren ter plaatse het aantal Nederlandse slachtoffers en hun hulpbehoeften zodat de benodigde hulpverlening georganiseerd kan worden.

Het is nog niet duidelijk hoeveel Nederlandse er totaal betrokken zijn bij het ongeval. Ook de identiteit van het dodelijk slachtoffer is nog niet bekend.

De Nederlandse bus van maatschappij Eurolines raakte gisteravond op de Franse snelweg A2 door nog onbekende oorzaak van de weg. Eurolines heeft een informatienummer geopend op mensen te woord te staan over het ongeval: 020-5608788.