Politie Gelderland-Zuid

Jongetje snel weer thuis

Geldermalsen, 14-08-2010 o Vrijdagmiddag rond 16.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Oranje-Nassaustraat in Geldermalsen een klein jongetje, van een jaar of 3, was aangetroffen. Een voorbijgangster ontfermde zich over hem en ging samen met de politie op zoek naar de ouders.

Het jongetje was op blote voeten en overstuur, maar het lukte de vrouw om hem rustig te krijgen. Ze wachtte de komst van de politie af en vervolgens reden zij in de buurt rond of de ouders ergens te bekennen waren. Toen dit niet het geval was, gingen ze naar het politiebureau voor een verder plan van aanpak. Ondertussen was de politie al bezig met het opstellen van een SMS-Alert, maar juist toen deze met het signalement van het kind verstuurd zou gaan worden, kwam het verlossende telefoontje.

Een inwoonster van Geldermalsen belde naar de meldkamer dat haar kind weg was. Bij de woning aangekomen bleek het inderdaad de moeder van het gevonden jongetje. Die was tijdens het tv kijken aan de wandel gegaan. Rond 17.45 uur waren moeder en kind weer herenigd. (08)

Laatst gewijzigd 14-08-2010 15:24 | © Regio Gelderland-Zuid |