Politie Noord- en Oost Gelderland

   Hattem - Vuurwapen aangetroffen in auto          

De politie heeft vrijdagmiddag 13 augustus drie mannen aangehouden. Een 23-jarige uit Simpelveld, een 29-jarige uit Valkenburg en een 34-jarige uit Maastricht werden op de Oostersedijk in Hattem aangehouden op verdenking van diefstal van een autosleutel.


De politie kreeg omstreeks 17:10 uur de melding van een autohandelaar uit Wezep dat de drie mannen vermoedelijk een autosleutel hadden meegenomen. Zij waren er vandoor gegaan in een auto in de richting van Zwolle. De politie kon de auto op de Oostersedijk in Hattem staande houden. De drie mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. In de auto van het drietal troffen de agenten een vuurwapen aan en inbrekerswerktuig. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

   Vaassen - Man aangehouden op verdenking van inbraken   

De politie heeft zaterdag 14 augustus een 22-jarige man uit de gemeente Epe aangehouden op verdenking van woninginbraken. De politie kon na onderzoek de man linken aan twee woninginbraken in Vaassen.


De politie heeft na het doen van onderzoek de man kunnen aanhouden. Hij wordt verdacht van twee woninginbraken in Vaassen. De twee woninginbraken vonden plaats tussen donderdag 12 en vrijdag 13 augustus. Bij beide woningen werden diverse goederen weggenomen. Bij een woning aan de Stationsstraat bestond de buit onder meer uit terrariums. Uit een woning aan de Oldehofstede is onder andere computerapparatuur weggenomen. Een deel van de buit is teruggevonden in de woning van de verdachte. De man is ingesloten voor nader verhoor.

   Oldebroek - Diefstal geluidsapparatuur          

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus is er ingebroken in een jurywagen aan de Bovenstraatweg in Oldebroek.


De geluids- en jurywagen stond geparkeerd in een weiland achter de Museumboerderij aan de Bovenstraatweg. Men vernielde een ruit om binnen te komen en ging er met geluidsapparatuur vandoor. De politie is een onderzoek gestart.