Ingezonden persberichtZevende startplaats biedt mogelijkheden voor Randy Krummenacher

Luis Salom terug in de top 10

Het STIPA-Molenaar Racing GP team veroverde tijdens kwalificatie voor de Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky een keurige tweede en derde startrij. Randy Krummenacher reed zijn snelste ronde in de allerlaatste minuut en eiste met zijn Aprilia RSA een zevende startpositie voor zich op. Luis Salom revancheerde zich na een matige zaterdagochtendsessie uitstekend met een tiende tijd in de kwalificatie.

De zaterdagochtendsessie kende een vertraging van een half uur vanwege een hardnekkige laaghangende mist. Randy Krummenacher reed een uitstekende training en klokte de derde tijd. Luis Salom kon zijn ritme niet vinden en had moeite om snelle rondetijden te rijden. De Spanjaard had op meer gehoopt dan de uiteindelijke zeventiende plek.

De kwalificatiesessie werd verreden onder zonnige weersomstandigheden. Na een schitterende derde plaats in de ochtendtraining ging Randy Krummenacher voor een plek op de eerste startrij. Helaas vloog de Zwitser in de laatste tien minuten van de sessie met een highsider van zijn machine. Gelukkig kon hij de Aprilia terugbrengen naar de pitbox waar de monteurs er in slaagden om de machine in recordtijd te repareren. Krummenacher reed vervolgens in een ijzersterke laatste ronde zijn beste tijd die hem van de negende naar de zevende plaats promoveerde. De snelste man uit het Molenaar Team start derhalve morgen vanaf de tweede rij.

Luis Salom reed in de eerste tien minuten van de kwalificatie meteen al een snellere tijd dan de vrijdagtraining. De Spanjaard handhaafde zich gedurende de sessie constant in de top 10. Salom kon de tiende plek vasthouden en zal voor de tweede keer dit seizoen vanaf deze plaats starten.

Randy Krummenacher (7e, 2:08.974):

"Ik baal ervan dat ik in de laatste gedeelte van de sessie onderuit ging. Mijn ritme was goed en ik wist steeds mijn tijd te verbeteren. Na de derde plek in de vrije training wilde ik voor een plaats op de eerste startrij gaan. Ik moet de monteurs wel een groot compliment geven. Dankzij hen kon ik me nog verbeteren van de negende naar de zevende plaats. Echt een superprestatie van het team! Mijn racepace is goed en ik verwacht morgen mee te kunnen strijden voor een top 5-positie."

Luis Salom (10e, 2:09.496):

"De vrije training ging niet naar wens. Ik wilde minimaal in de top 10 eindigen, maar ik denk dat ik teveel pushte. In de kwalificatiesessie ging het stukken beter en de veranderingen die we gedaan hebben aan de vering pakte goed uit. Al snel verbeterde ik mijn rondetijd van de vrijdag en zo kwam ik in de top 10 terecht. In de laatste ronde van de kwalificatie werd ik opgehouden waardoor ik mijn tijd niet meer kon verbeteren. Maar een tiende startplek is een goede uitgangspositie voor de race."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com