Politie Noord- en Oost Gelderland

   Zutphen - Agenten redden man uit brandende woning     

Twee agenten hebben een 40-jarige man uit een brandende woning aan de Ingenieur Lelystraat in Zutphen gehaald. De bewoner is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 20:15 uur de melding van de woningbrand in een bovenwoning aan de Ingenieur Lelystraat. De twee agenten waren als eerste ter plaatse en hoorden van buurtbewoners dat de bewoner nog in de woning moest zijn. De agenten zagen kans om de man uit de woning te bevrijden. De 40-jarige bewoner is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een frituurpan is vermoedelijk de oorzaak van de brand geweest. De agenten raakten niet gewond bij de reddingsactie.

   Empe - Automobilist onder invloed tegen lantaarnpaal en  
   boom                           

De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus een 20-jarige man uit Voorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie kreeg omstreeks 03:00 uur de melding dat de man tegen een straatlantaarn en een boom was gereden op de Rijksweg in Empe. Ter plaatse troffen agenten niets meer aan. De 20-jarige bestuurder bleek de auto te hebben weggesleept en was op zijn huisadres aanwezig. De blaastest wees uit dat de beginnend bestuurder onder invloed was van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,3. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.