Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Twee mannen aangehouden inbraak supermarkt
De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus twee mannen (30- en 47-jaar) uit Apeldoorn aangehouden. De twee worden ervan verdacht te hebben ingebroken bij een supermarkt op het Stationsplein in Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 04:40 uur de melding van de inbraak bij de supermarkt. Er bleek bier en chips te zijn weggenomen. Een getuige kon de politie het signalement geven van één van de mannen. Deze man werd in het centrum aangetroffen met nog een deel van de buit. Hij wees de mededader aan waarop ook deze man kon worden aangehouden.
De twee zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

   Apeldoorn - Man aangehouden poging diefstal fiets     

De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus een 44-jarige man uit Apeldoorn op de Deventerstraat in Apeldoorn aangehouden. De man werd betrapt tijdens het openbreken van een fiets.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 01:15 uur de man voorovergebogen staan bij een fiets op de Deventerstraat. De man had in zijn hand een knijptang. Hierop is hij aangehouden voor poging fietsendiefstal. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

   Apeldoorn Zuid - Politieagent verliest busje pepperspray 

Een politieagent heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus tijdens een surveillance een busje pepperspray verloren in Apeldoorn Zuid. Mensen die het busje vinden, worden verzocht contact op te nemen met de politie.


De agent ontdekte dat hij tijdens zijn surveillance zijn busje pepperspray was verloren. Het busje is zwart van kleur en heeft een grijze sticker met daarop het politielogo. De politie heeft zaterdagochtend een sms-alert verstuurd. Mochten spelende kinderen het busje vinden dan kan dit een gevaarlijke situatie opleveren. Mensen die het busje vinden, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

   Apeldoorn - Bedrijfsinbraak                

Tussen maandag 26 juli en donderdag 12 augustus is er ingebroken bij een bedrijf aan de Prinsenweide in Apeldoorn. Er is gereedschap weggenomen.


De inbraak is donderdag 12 augustus ontdekt. Men kwam binnen door een deur te forceren en ging er met diverse machines vandoor. De politie is een onderzoek gestart.