Politie Noord- en Oost Gelderland

   Lichtenvoorde - Personeel en gasten café overmeesteren man
                                

De politie heeft vrijdagavond 13 augustus een 56-jarige man uit Lichtenvoorde aangehouden. De man gedroeg zich agressief in een eetcafé aan de Markt. Personeel en gasten van het café konden de man overmeesteren en aan de politie overdragen.


De politie kreeg omstreeks 20:10 uur de melding dat de man zich vervelend gedroeg. De man was samen met zijn hond in het eetcafé. Hij liet de hond loslopen en werd hierop aangesproken door personeel. De man reageerde agressief en bedreigde een personeelslid. Hij jutte de hond tegen het personeel op. De man wilde geld en eiste de inhoud van de kassa. Personeel en gasten van het eetcafé konden de man overmeesteren en hem overdragen aan de politie. De man raakte op een gegeven moment buiten bewustzijn en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat hij was nagekeken door een arts reageerde de man ook in het ziekenhuis agressief. Hij is door agenten meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

   Borculo/ Neede - Achtervolging na negeren stopteken    

De politie heeft vrijdagavond 13 augustus de achtervolging ingezet nadat een automobilist een stopteken negeerde. Na een succesvolle achtervolging zijn de bestuurder, een 33-jarige man uit Enschede, en zijn inzittenden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 20:15 uur een auto rijden op de Haarloseweg in Borculo en gaven de bestuurder een stopteken. Hierop ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor.
De achtervolging werd ingezet. In de doodlopende Kostersteeg kon de auto geen kant op. De drie inzittenden gingen er rennend vandoor. De bestuurder, een 33-jarige man uit Enschede, kon al snel worden overmeesterd. De andere twee mannen, een 21-jarige man Enschede en een 31-jarige uit Oldenzaal, volgen even later. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken.

   Lichtenvoorde - Automobilist onder invloed alcohol    

De politie heeft vrijdagavond 3 augustus een 54-jarige man uit Lichtenvoorde op de Sleedoornstraat in Lichtenvoorde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 18:10 uur rijden over de Sleedoornstraat. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,8. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

   Didam - Snorfietser onder invloed             

De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus een 16-jarige jongen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed op een snorfiets over de Stationslaan in Didam.


Omstreeks 01:45 uur zagen surveillerende agenten de jongen rijden. De blaastest wees uit dat hij onder invloed was van alcohol. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,9. Daarnaast was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

   's Heerenberg - Drie jongens aangehouden vernielen ruit  

De politie heeft vrijdagavond 13 augustus drie jongens (15- en twee 16-jarigen) uit 's Heerenberg aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning aan de Montestraat.


De politie kreeg omstreeks 22:05 uur de melding van de vernieling. Dankzij een goed signalement kon de politie het drietal in de omgeving aanhouden. De drie zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject. Hier wordt een passende maatregel opgelegd.

   Ruurlo - Insluiping in woning               

Bij een woning aan de Zuivelweg in Ruurlo heeft vrijdagavond 13 augustus een insluiping plaats gevonden. Er is een tas ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


De politie kreeg omstreeks 20:10 uur de melding van de insluiping. De bewoonster werd opgeschrikt door twee mannen die er vandoor gingen met haar tas. De politie is een onderzoek gestart.

k