Politie Gelderland-Midden

Politie start onderzoek naar gewapende overval

Publicatiedatum: 14-8-2010 20:52:36

NIJKERK - De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een woning aan de Nieuwe Voorthuizerweg in Nijkerk. Deze vond plaats op 14 augustus 2010 rond 19.25 uur. De bewoner raakte daarbij lichtgewond. De andere twee vrouwen in de woning (familie) zijn ongedeerd gebleven.

Op het bewuste moment waren twee gemaskerde personen de woning ingekomen en bedreigden de bewoners (personalia op dit moment niet bekend) met een vuurwapen (of iets wat daar op leek). In de woning vond een worsteling plaats tussen de man en de twee overvallers. Deze zijn daarop met een auto vertrokken. De politie is een opsporingsactie begonnen maar dat had tot nog toe geen succes. De recherche is een onderzoek gestart naar deze overval; zo zal er ook forensisch onderzoek plaatsvinden. De politie heeft zich ontfermd over de slachtoffers.

Getuigenoproep
Mensen die iets gezien of gehoord hebben of anderszins belangwekkende informatie hebben, worden opgeroepen zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000