Ingezonden persbericht


Wateringen, 2 mei 2010

Braintrust als eerste band door naar finale Waterproof

Zaterdagavond 1 mei was Nederland Drie in Wateringen het decor van een flinke bak metal. De eerste drie bands streden tegen elkaar om een plekje in de finale van bandcompetitie Waterproof. De winnaar van deze finale opent op 14 augustus Waterpop.

De mannen van Divadown openden de avond met nog niet al te veel publiek, maar wist een mooie act neer te zetten. De extra gitarist voegde iets toe aan de muziek, maar het was jammer dat niet alle hogere tonen goed gehaald werden door de zanger. Vervolgens nam Braintrust het stokje over en knalde van het podium af! De emoties leken uit de tenen van de bandleden te komen en de set stond als een huis. De uit Wateringen afkomstige band had veel eigen publiek bij zich, waar ze volgens de jury meer gebruik van hadden kunnen maken. Tot slot bracht Deliberate Jeopardization het inmiddels volle Nederland Drie in vervoering met strakke metal. Het enthousiasme spatte van de bandleden en de zanger bespeelde het publiek op de juiste manier.

Het was een spannende avond vol goede muziek waar de liefhebber van stevige muziek prima aan zijn of haar trekken kwam! Winnaar Braintrust mag haar geluiden nog eens ten gehore brengen op de finale van Waterproof op zaterdag 19 juni in Nederland Drie. Wie het tegen hen op gaan nemen zal op 8 mei, 22 mei en 29 mei bekend worden in de volgende voorrondes.

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.


---