NOC*NSF


Arnhem, 28 mei 2010

Badmintonster Josephine Wentholt naar Singapore

Badmintonster Josephine Wentholt is door NOC*NSF gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen, die dit jaar van 14 tot en met 26 augustus in Singapore plaatsvinden.

De 17-jarige Amsterdamse dankt haar kwalificatie aan haar prestatie tijdens de Wereld Jeugd Kampioenschappen in het Mexicaanse Guadalajara (21-25 april 2010). Wentholt wist daar beslag te leggen op één van de acht plaatsen die er voor het meisjes enkelspeltoernooi in Singapore te verdelen vielen. In totaal zullen er in augustus 32 speelsters aan dat toernooi deelnemen.

Wentholt speelt sinds 2009 eredivisie voor Badminton Vereniging Almere, waar zij wordt getraind en gecoacht door Rick Prins. Daarnaast maakt zij deel uit van Jong Oranje, de nationale selectie onder 19 jaar van Badminton Nederland. Dat houdt in dat zij dagelijks de regionale trainingen van de Badminton Academy Amstelveen volgt en één dag per week op Nationaal Sport Centrum Papendal verblijft. Daar traint zij met de selectie onder leiding van Jong Oranje-bondscoach Eline Coene.

Bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen van afgelopen weekend eindigde Wentholt zowel in het enkel- als in het dubbelspel als tweede (onder 19). Ook internationaal boekte zij al de nodige successen. Zo won zij in 2008 het enkelspel van de Junior Master BECA 2000 (onder 17) en eindigde zij in 2009 als tweede tijdens het Carlton International Youth Tournament 2009 (onder 19).

Behalve door Josephine Wentholt wordt Nederland bij het badminton in Singapore ook vertegenwoordigd door Nick Fransman. Hij werd eerder deze maand al door NOC*NSF gekwalificeerd voor het jongens enkelspel.

Jeugd Olympische Spelen
Op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) worden de Jeugd Olympische Spelen dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het evenement richt zich op toptalenten in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar. In Singapore worden circa 5.000 sporters en begeleiders uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 26 Olympische takken van sport.

Nederlandse deelname
NOC*NSF ziet de Jeugd Olympische Spelen als opleidings- en ervaringsmoment voor jonge, talentvolle sporters. De Nederlandse sportkoepel is verantwoordelijk voor uitzending en herkenbaarheid van het Nederlandse team voor Singapore 2010. Ad Roskam is de Chef de Mission van dit team.

Voor meer informatie:
www.singapore2010.sg of www.nocnsf.nl/jeugdOS2010

-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
NOC*NSF