NOC*NSF


Arnhem, 16 juni 2010

Twee roeiers naar Jeugd Olympische Spelen

Roeister Annick Taselaar en roeier Bastiaan Vervoort zijn door NOC*NSF gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen, die dit jaar van 14 tot en met 26 augustus in Singapore plaatsvinden. De twee komen uit in de skiff, die in Singapore over 1.000 meter gaat.

Taselaar en Vervoort wonnen in het weekend van 22 en 23 mei de kwalificatiewedstrijden voor de Jeugd Olympische Spelen tijdens de Westelijke Regatta op de Amstelveense Bosbaan. Daarmee legden zij beslag op de Jeugd Olympische startplaatsen, die al tijdens het Jeugd WK van 2009 voor Nederland veilig waren gesteld.

Taselaar (17) en Vervoort (18) wonen allebei in Rotterdam. Taselaar komt daar uit voor De Maas, onder leiding van coach Thomas Notermans. Vervoort roeit voor Nautilus, waar hij wordt getraind door Monica en Jeroen Vervoort. Beide roeiers maken ook deel uit van het Junioren Kernteam van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). Zij volgen daarom beide de talenttrainingen van Thomas Notermans bij het 'Raw Potential Centrum' Rotterdam, dat door de KNRB bij De Maas is ondergebracht.

Taselaar en Vervoort werden in april van dit jaar allebei Nederlands juniorenkampioen in de skiff. Begin juni won Taselaar bovendien zowel in de skiff als in de dubbeltwee goud tijdens de München Junioren Regatta. Vervoort eindigde in München als tweede in de dubbeltwee.

Jeugd Olympische Spelen
Op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) worden de Jeugd Olympische Spelen dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het evenement richt zich op toptalenten in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar. In Singapore worden circa 5.000 sporters en begeleiders uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 26 Olympische takken van sport.

Nederlandse deelname
NOC*NSF ziet de Jeugd Olympische Spelen als opleidings- en ervaringsmoment voor jonge, talentvolle sporters. De Nederlandse sportkoepel is verantwoordelijk voor uitzending en herkenbaarheid van het Nederlandse team voor Singapore 2010. Ad Roskam is de Chef de Mission van dit team.

Voor meer informatie:
www.singapore2010.sg
www.nocnsf.nl/jeugdOS2010

-----------------------