Ingezonden persbericht


Stekker Fest maakt programmering bekend
Festival dit jaar in hartje zomer

Utrecht, 16 juni 2010 - Sinds september 2009 heeft Utrecht er een lief, klein en prachtig festival bij: Stekker Fest. In het vergeten maar oh zo mooie en zonovergoten Liesbospark in de wijk Hoograven wordt nu ieder jaar eenmaal per jaar een vrijplaats gebouwd voor iedereen die elektronische muziek in de breedste zin van het woord een warm hart toedraagt. De plek waar je nog ouderwets kan sjoelen en touwtrekken. De plek waar iedereen hetzelfde is en hetzelfde wil: zo veel mogelijk lol maken met elkaar. De plek waar je ongegeneerd op de WC met elkaar kan kletsen via de Dixi Date telefoons. De plek waar je nog een kopje koffie en een peuk voor een euro kan krijgen. De plek waar je alleen maar goede muziek hoort. Ook dit jaar komt d ie plek er weer, en wel op 14 augustus 2010, van 12.00 tot 23.00 uur, middenin de zomer van Utrecht.

Stekker Fest borduurt voort op de basis die gelegd is tijdens de Stekker evenementen die van 2007 tot en met 2009 georganiseerd werden in het Gele Kasteel (aan het Janskerkhof) en Huis aan de Werf. Hierbij was de creatieve programmering vrijwel net zo belangrijk als de muziekprogrammering. Want juist die creativiteit en veelzijdigheid in het aanbod werd en wordt nog steeds op prijs gesteld door de bezoekers van Stekker Fest. Daarom is er dit jaar weer veel aandacht voor creativiteit in al haar soorten en maten, zoals het Ruilhuisje, Fourcelabs, Theatergroep Varkens, Mediaontwerpers, Sjoelen XXL, Camping Comfort Zone, Lekker Kort, Born Digital en ni et te vergeten Badmeester Milan, maar daarover later meer!

Naast de de veelheid aan creativiteit is er natuurlijk ook dit jaar weer een muziekprogrammering uit de hoge hoed getoverd waar menig liefhebber enthousiast van gaat worden. Zo heeft Joris Voorn's label Green, dat dit jaar ook een stage host samen met Bar Weinig, Ripperton (live) in huis gehaald, naast de Engelsman Jimpster, Border Community talent Ricardo Tobar (live), 360 Soundsystem, Edwin Oosterwal, Eva Maria en Jorn Liefdeshuis vs Bert de Rooij op het programma staan.

De Utrechtse acid - en elektronicaformatie 030303 verzorgt de programmering van de alternatieve stage. Ook hier weer nette namen op het affiche, zoals het Engelse Loops Haunt (live), DJ Aardvarck (live), DMX Krew, Funckarma (live), Kubus, 030303,Ceephax Acid Crew (live) en Kramphaft (live). 030303 heeft het nog altijd in de vingers, want deze lineup getuigt van genoeg variëteit en originaliteit!

Nieuw dit jaar zijn de jonge honden van Kranck en PDE, het paradepaardje van het Utrechtse productiebureau Triomf. PDE komt sterk uit de hoek met Slagsmålsklubben (DJ-set) die overigens in juli live te bewonderen zijn in Tivoli, Tom Trago, Stylus DJ's feat. Giel Beelen en Rimer London (live). De laatste is vooral bekend als producer van Jeugd van Tegenwoordig lid LeLe. Om het geheel te ondersteunen zijn C-Code, Superdeboer, Excuses en uiteraard de vaste resident DJ's El Salvo en Jay Baron aan toegevoegd.

Kranck laat zien waarom ze een gouden kabouter waard zijn als nieuw initiatief. Ze zullen de diepe zee gaan verkennen met een line-up die een brede glimlach achterlaat. Niemand minder dan techno veteraan Michel De Hey gaat een speciale 3 uurs set doen. Kort geleden draaide hij op Free Your Mind 2010 nog de sterren van de hemel, reden genoeg dus om hem aan het werk te zien op Stekker Fest.

Verder presenteert Kranck: Wesdex, Samuel Deep, Earwax (live), Het Tweede Zintuig, The Regular en Visser.

Je Moeder is natuurlijk niet te missen op Stekker Fest. Keer op keer bewijst zij dat Cult op een festival het beste tot haar recht komt. Neem vooral je zwembroek, snorkel, en badhanddoek mee, want ze gaat dit jaar de bloemetjes buiten zetten in het zwembad! Was dat er vorig jaar dan? Nee, maar mensen die Je Moeder kennen weten dat dat geen probleem is. En voor de gebrekkige snorkelaars onder ons is Badmeester Milan die een oogje in het zeil houdt.

Ook muzikaal gezien wordt het om over naar huis te schrijven, want Mirella Kroes, de Badgasten (Brent Roozendaal & Aron Friedman), ZickZack, Barth Floor, Pac00 vs. Janszoon, Daft Junk DJ Team, Sjonnie Disco & Meester Moeilijk en tot slot Kypski zijn de wedstrijdzwemmers inclusief platentas en koptelefoon die watertrappelen tot een ware kunst gaan verheffen! Wees trouwens een beetje lief voor Kypski want hij komt dan net met zijn band C-mon en Kypski terug van Sziget.

Tot slot: ook dit jaar zal er uiteraard weer een passende locatie gezocht worden voor de officiële afterparty van Stekker Fest: Verlengsnoer! Intiem, warm en gezellig doorgaan, dat zijn de basisingrediënten. Hou de website in de gaten voor nieuws hierover!

Alles wijst erop dat Stekker Fest opnieuw een dag wordt om nooit te vergeten. En de snelle beslisser krijgt korting! Koop je kaartje tot 1 juli voor een Early Bird prijs van 24 euro (excl. fee) bij Paylogic, een van de Primera winkels in Nederland of via de website van Stekker zelf, daarna kost het je 28 euro (excl. fee). Stiekem nu al je best bestede geld..

----------

Informatie:

Stekker Fest

14 augustus 2010

Liesbospark, Verlengde Hoogravenseweg, Utrecht

12.00 - 23.00

Programmering:

Green/Bar Weinig:

Ripperton (live)

Jimpster

Ricardo Tobar (live)

360 Soundsystem

Edwin Oosterwal

Eva Maria

Bert De Rooij

Jorn Liefdeshuis

Kranck:

Michel de Hey
Wesdex
Samuel Deep
Earwax (live)
Het Tweede Zintuig
The Regular
Visser

030303:

Loops Haunt (live)

Aardvarck (live)

Ceephax Acid Crew (live)

Dmx Krew (live)

Kramphaft (live)

Kubus

Funckarma (live)

030303 Dj's

PDE:

Slagsmålsklubben (DJ-set)
Tom Trago
Rimer London (live)

Stylus DJ's feat. Giel Beelen

Jay Baron & El Salvo
C-Code
Superdeboer
Excuses

Je Moeder:

ZickZack
Barth Floor
Pac00 vs. Janszoon
Mirella Kroes
Daft Junk DJ Team
Badgasten (Aron Friedman & Brent Roozendaal)
Sjonnie Disco & Meester Moeilijk
Kypski (DJ-set)

Vers Vermaak:

Ruilhuisje

Media-Ontwerpers

TG Varkens
Fourcelabs (powered by Play!)

Camping Comfort Zone

Sjoelen XXL

Lekker Kort

Born Digital

Badmeester Milan

vvk t/m 30 juni 24,-, vanaf 1 juli 28,-

vvk via zoekjestekker.nl
Ingezonden persbericht