Wateringen, 4 juli 2010

Aliens, Samurai en een Mobiel Naaiatelier op Waterpop

Ook dit jaar wordt de Waterpopbezoeker weer getrakteerd op leuke en mooie theateracts. Er komen namelijk Aliens en Samuraistrijders naar Wateringen. Naast deze theateracts kun je ook je kleding laten pimpen bij de dames van het Mobiele Naaiatelier.

Aliens

In ganzenpas komen ze aan. Hun grote zwemvoeten hoor je van ver. Blauwe koppen met grote ogen deinen nieuwsgierig boven de menigte uit. Dan zien ze jou. Stilletjes komen ze dichterbij en langzaam buigen hun koppen steeds verder naar jou toe. Hun ogen laten je niet los. Tot ze met een grote zwiep hun blik op de volgende toeschouwer richten. Aliens is een creatie van straat- en locatietheater Close-act. Ondanks dat Close-Act de hele wereld over reist om haar kunsten te vertonen, wisten ze toch nog een plekje vrij te maken voor Waterpop.

De Samurai

Je zult het vast niet geloven, maar twee echte Samuraistrijders komen Waterpop onveilig maken. De strijders Wà en Hû zien in alles een avontuur en nemen de bezoekers daarin mee. Wà is meester van de vlammende strijd en verplaatst zich in zijn flamboyante kar. Hû is meester van het vliegend gevecht en flitst van hie na dâa. Ben jij opgewassen tegen deze twee heetgebakerde mannen?

Het Mobiele Naaiatelier

Het reizende atelier werd in 2003 opgericht door Karin Arts en Marieke Biegman. Sindsdien gingen mensen in verschillende landen uit de kleren voor de dames. De kleding wordt vermaakt op een naai-mobiel: het achterwiel van een brommer of een fiets drijft de naaimachine aan. De couturiers van het Mobiele Naaiatelier pimpen naar eigen improvisatie de kleding van festivalgangers. Dus heb je nog een saai t-shirt of een kale tas thuis liggen, neem 'm 14 augustus mee en ga bij ze langs!

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.


---