Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 12-08-2010

LEKKER LACHEN!
Regina Romeijn verdiept zich in de achtergrond rond humor

Waarom is het pijnlijk als niemand om je grappen lacht of als je de clou van een grap steeds weer mist? En lachen we over tien jaar nog over de grappen van de New Kids? Regina Romeijn onderzoekt in deze aflevering op zaterdag 14 augustus om 20.30 uur of ze zelf eigenlijk wel gevoel voor humor heeft, waarom mensen grappen maken, waarom humor het leven makkelijker maakt en of humor behalve persoonlijk ook tijdsgebonden is.

Regina Romeijn onderneemt voor het programma 'Lekker...!' wekelijks een persoonlijke zoektocht. Iedere aflevering staat een ander thema centraal. Regina zoekt antwoorden op haar vragen over muziek, kunst, cultuur en wetenschap. Met 'Lekker...!' slaat zij bruggen tussen museumkunst en straatcultuur. Regina spreekt tijdens haar zoektocht met gevestigde namen en aanstormende talenten. Van rapper Kempi tot soulzanger Waylon, van schrijvers tot cabaretiers, van schilders tot wetenschappers.

In deze vijfde aflevering staat humor centraal. AVRO-presentatrice Regina lacht, giert en brult o.a. met acteur en programma maker Dennis van der Ven en de Finse kunstenares Pilvi Takala, bekend vanwege haar mislukte poging om in sneeuwwitje kostuum Disneyland binnen te glippen. Tenslotte vertelt theatermaker Kamagurka over de zin van het lachen en de New Kids waarom zij humor zo belangrijk vinden.

De serie 'Lekker...!' heeft vijf afleveringen met ieder een eigen thema: Lekker Gek!, Lekker Wreed!, Lekker Belangrijk!, Lekker Ding! en Lekker Lachen!

'Lekker Lachen' is zaterdag 14 augustus om 20.30 uur op Nederland 3 te zien. Het programma is onderdeel van 'Een zomer vol kunst en cultuur bij de AVRO'.