Supporters Helmond Sport winnen finale BlaasBob games Jupiler League


Ook komend seizoen Blaas Bob games in Jupiler League

BREDA, 20100814 -- Supporters van Helmond Sport hebben de finale van de Blaas Bob games in de Jupiler League gewonnen. Tijdens de rust van de wedstrijd FC Dordrecht - SC Cambuur Leeuwarden zijn de supporters van Almere City FC na een shoot-out verslagen. De finale is gespeeld onder leiding van oud-scheidsrechter Frans Derks, die na de wedstrijd de winnaars in het zonnetje heeft gezet.

De BlaasBob games in de Jupiler League is een initiatief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Coöperatie Eerste Divisie en bierbrouwer Jupiler om supporters er ook bij het voetbal aan te herinneren dat alcohol en verkeer niet samengaan. Ook in het komende seizoen wordt wekelijks in de rust bij een wedstrijd in de Jupiler League de Blaas Bob game gespeeld.

Het winnende team, Forza de Hei van Helmond Sport nam de hoofdprijs, ieder een LCD televisie, in ontvangst. De tweede prijs is gewonnen door FC1311, supporters van Almere City FC. Zij ontvingen ieder een reischeque van 250 Euro, beschikbaar gesteld door CheapTickets.nl.

Verantwoord

"Het is belangrijk dat overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven samenwerken om mensen op een verantwoorde wijze van een drankje te laten genieten" aldus Patrick Brand, directeur Coöperatie Eerste Divisie. "De Bob campagne is wel het meest aansprekende en succesvolle voorbeeld om mensen bewust te maken dat alcohol en verkeer niet samen gaan.
De Blaas Bob games worden omarmd door alle clubs uit de Jupiler League en we krijgen ook van supporters zeer positieve reacties. Op deze manier vragen we op een positieve manier aandacht voor een serieuze boodschap en daarnaast biedt het ook een stuk entertainment voor supporters tijdens de rust."

Succes

"Met de Blaas Bob games vragen we supporters in de Jupiler League op een ludieke wijze na te denken over hoe je naar huis komt als je tijdens de wedstrijd een pilsje wilt drinken", zegt commercieel directeur Remco Boerefijn van AB InBev in Nederland. "Het succes van de Blaas Bob games van het afgelopen seizoen heeft ons doen besluiten om dit spel ook komend seizoen weer in te zetten in de Jupiler League."

Over de Blaas Bob games

De Blaas Bob games worden wekelijks gespeeld in de rust van een westrijd in de Jupiler League op een opblaasveld in teams van drie tegen drie spelers, die via een blaastest hebben aangetoond ook daadwerkelijk Bob te zijn. Tijdens het spel is het de bedoeling dat de teams bij elkaar scoren door middel van een lichte bal met een bladblazer.

Ingezonden persbericht