Burgemeesters tegen bierbrouwer: 0-2


Jaarlijkse benefietwedstrijd Burgemeesterelftal tegen AB InBev

BREDA, 20100814 -- De jaarlijkse benefiet-voetbalwedstrijd tussen het Nederlands Burgemeesterelftal en de selectie van bierbrouwer AB InBev Nederland is geëindigd in 0-2. De wedstrijd is op 13 augustus gespeeld in het stadion van FC Dordrecht.

Het was de negende ontmoeting tussen de burgemeesters en medewerkers van AB InBev Nederland die wordt gespeeld ten behoeve van de Leprastichting. Raymond van Haeften, Hoofd Fondsenwerving van de Leprastichting ontving na de wedstrijd een cheque van 1500 Euro namens AB InBev Nederland uit handen van communicatiemanager Ronald Panis. Aan de wedstijd namen burgemeesters deel van onder andere de gemeenten Zoetermeer, Westvoorne, Groesbeek, Hoorn en Bernheze.

Over de Leprastichting

De Leprastichting is in 1967 opgericht en streeft sindsdien er naar om leprapatiënten in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken, genezen en waar nodig te revalideren. Vroege ontdekking is belangrijk om te voorkomen dat de patiënt verminkingen krijgt waar de ziekte zo berucht voor is. De Leprastichting doet dit door het ondersteunen van de gezondheidszorg in 22 landen waar lepra voorkomt.

Over het Nederlands Burgemeesterelftal

Het Nederlands Burgemeesterelftal is in 1988 opgericht door de heer J.H. van der Laan, toentertijd burgemeester van Dwingeloo. De burgervaders die in het elftal staan opgesteld zien voetbal als een plezierige en tegelijkertijd serieuze aangelegenheid. Bovenal voetballen ze voor een goed doel: de Leprastichting.

Over AB InBev

AB InBev Nederland is onderdeel van Anheuser-Busch InBev, 's werelds leidinggevende bierbrouwer. AB InBev voert in Nederland bekende biermerken zoals Jupiler, Hertog Jan,Dommelsch, Hoegaarden, Leffe en Beck's. Zie voor meer informatie: www.ab-inbev.nl

Ingezonden persbericht