VieLors aanwezig bij herdenking 15 augustus 1945


DEN HAAG, 20100810 -- VieLors Levensverhalen Producties is aanstaande zondag, als gast van de Stichting Herdenking 15 augustus, aanwezig met een informatiestand in het World Forum in Den Haag. VieLors heeft veel ervaring met het verfilmen van levensverhalen, met name van mensen met een Indisch (oorlogs)verleden.

Zondag 15 augustus worden alle slachtoffers van de Japanse onderdrukking in en om voormalig Nederlands-Indië herdacht. Onderdeel van deze officiële herdenking is een kranslegging - door onder andere koningin Beatrix - bij het Indisch monument. Na afloop is er een informele bijeenkomst waar ook informatie wordt verstrekt.

De heer Van Bodegom, voorzitter van de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 (die zorg draagt voor de jaarlijkse herdenking van alle slachtoffers van de Japanse onderdrukking in en om voormalig Nederlands-Indië tijdens WO II), gaf in een eerdere speech bij deze herdenking al aan: `Er zijn vele persoonlijke geschiedenissen van mensen die bewaard zouden moeten blijven. Met name de lotgevallen uit de oorlogsjaren.' VieLors is daarom aanwezig om informatie over dit onderwerp te verstrekken. Ook via de speciale website www.levensverhalen.tk is hier meer informatie over te vinden.





Ingezonden persbericht