Politie Drenthe

Zondag 15 augustus 2010

Provincie Drenthe, 15-08-2010

Jongeman aangehouden wegens poging tot diefstal

RODEN De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige jongen uit Norg aangehouden op verdenking van poging tot diefstal bij een autobedrijf aan de Kanaalstraat. Het personeel zag dat de jongeman achter de balie vandaan liep en wegrende. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen. De verdachte is door de medewerkers van het bedrijf overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

MEPPEL Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man uit Meppel aangehouden op de Molenstraat in Meppel wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 270 ugl. Hij is na verhoor heengezonden.

Motorrijder rijdt zonder rijbewijs

ASSEN Agenten hebben zaterdagavond een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. Agenten hebben de verdachte staande gehouden op het Hof van Parijs. De motorrijder bleek te rijden zonder rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man vernielt kunstolifant

EMMEN Een 22-jarige man uit Klazienaveen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens vernieling van een kunstolifant aan de Hoofdstraat. De man is ingesloten voor verhoor. Hij bekende de vernieling en heeft toegezegd de schade te willen vergoeden.

Paardentrailer brandt uit

COEVORDEN De hulpverleningsdiensten kregen in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een brand aan de Esdoornlaan. Rond 1.35 uur ontdekte een bewoonster dat een paardentrailer in brand stond. De trailer stond geparkeerd tussen twee woningen. Niemand raakte gewond. De zoon van de vrouw en buurtbewoners hebben de trailer weggesleept naar een naastgelegen grasveld. De eigenaar van de trailer doet aangifte. Getuigen die meer weten over de brand worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Auto op de kop in de sloot

MEPPEL Een 21-jarige jongeman uit Sint Jansklooster raakte in de nacht van zaterdag op zondag, door nog onbekende oorzaak, met zijn auto in de sloot op de N375. De bestuurder was zelf uit zijn voertuig geklommen. Hij had onder meer last van zijn nek en is naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Zijn auto is afgesleept. Een omstander meldde het ongeval bij de politie.

Aanhouding wegens belediging

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Genemuiden aangehouden wegens belediging van een agent bij een discotheek aan de Domoweg. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man gewond na aanrijding

NIEUW WEERDINGE Een man uit Emmen (leeftijd nog niet bekend) is zaterdagavond gewond geraakt aan de Paardeweide in Nieuw Weerdinge. De man stond bij een familielid op de oprit en werd aangereden door een man in een bestelauto. De veroorzaker van de aanrijding is er vervolgens vandoor gegaan. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gegaan. Zoals het nu lijkt is de man niet in levensgevaar. De politie is op zoek naar de verdachte, zijn identiteit is bekend. Diverse getuigen en betrokkenen worden door de politie gehoord. Een onenigheid zou de aanleiding zijn van dit voorval.

Bekeuring en schade door rijden op grasveld

ERICA Een 19-jarige jongen uit Erica kreeg zaterdag een bekeuring wegens het rijden op een groenstrook. De jongeman reed met hoge snelheid rondjes op het grasveld aan de Ericastraat (bij de grote Rietplas). Hij reed met zijn auto tussen allerlei bomen door, maar botste vervolgens ook nog eens tegen een boomstronk. Schade aan zijn auto en een bekeuring was het gevolg.

Jongens aangehouden wegens vernieling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens aangehouden wegens vernieling. Het gaat om een 16- en 20-jarige jongen uit Meppel en een 17-jarige jongen uit Zwartsluis. De jongens zouden onder meer aan de Prins Hendrikkade paaltjes hebben vernield en een fiets in het water hebben gegooid. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Twee van hen hebben bekend de vernielingen te hebben gepleegd. De derde persoon ontkende zijn betrokkenheid.

Bromfietser gaat er vandoor

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige inwoner uit Hoogeveen aangehouden. De man reed zonder licht op een brommer op het Haagje. De verdachte negeerde het stopteken van de politie en verhoogde zijn snelheid. Op de parkeerplaats aan de Wolfsbosstraat verloor de verdachte de controle over zijn bromfiets en wisten de collegas de man aan te houden. De man kreeg een bon voor het negeren van een stopteken alsmede het rijden zonder rijbewijs.

Rijverbod voor bromfietster

COEVORDEN De politie heeft zondagnacht een 16-jarige bromfietsbestuurster uit Zandpol in Coevorden een bekeuring en een rijverbod gegeven. De jonge vrouw reed op de Gouverneur Hofstedelaan door een rood licht. Hiervoor werd ze staandegehouden en gevraagd te blazen. Op het bureau blies hij 305 ugl. Ze ontving een rijverbod voor 4 uur en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Auto belandt in sloot

TYNAARLO Zondagnacht heeft de politie het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Assen ingevorderd. De man was onderweg in zijn auto op de Eisenbroeken in Tynaarlo. Hij verklaarde ergens van te zijn geschrokken en belandde, na een stuurcorrectie, in de naastgelegen sloot. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. De bestuurder werd gevraagd te blazen. Op het bureau blies hij 575 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Overtreden opiumwetgeving

COEVORDEN Tijdens de surveillance heeft de politie zondagnacht op de Haven in Coevorden een 20-jarige jongeman aangehouden voor het overtreden van de opiumwetgeving. De jongeman uit Coevorden is nader verhoord wegens bezit van harddrugs en heeft een proces-verbaal ontvangen. De verdachte is inmiddels heengezonden.

Aanhouding mishandeling

HOOGEVEEN De politie heeft zondagnacht een 29-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.

Vernieling aan woning

EMMEN Zondagnacht heeft de politie na een melding een tweetal aangehouden op verdenking van vernieling van een woning aan de Dordsestraat in Emmen. Ze worden verdacht van het vernielen van een deur en een ruit. Het tweetal, een 21- en 29-jarige inwoner uit Emmen, werd op basis van hun signalement in de nabije omgeving van het Meerveld aangehouden. De verdachten zijn door de politie verhoord.

Overtreden wapenwet

EMMEN Bij een controle aan de Veldstukken in Emmen heeft de politie een mes inbeslaggenomen. Een 27-jarige Emmenaar reed in zijn auto op de Veldstukken en werd onderworpen aan een controle. Daarbij werd een mes aangetroffen. De Emmenaar heeft een proces-verbaal gekregen voor het overtreden van de wapenwet en kon het mes inleveren.