Politie Rotterdam Rijnmond



Politie zoekt getuigen overval Chinees eethuis

Datum publicatie: 15-08-2010 23:24

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een chinees eethuis aan de Vierambachtstraat in Rotterdam en de bedreiging van de eigenaresse van het restaurant vlak daarna op straat.

Op 15 augustus werd het eethuis omstreeks vijf voor tien 's avonds overvallen. De overvaller ging er met een kleine som geld vandoor en werd achtervolgd door de eigenaresse van het eethuis. Op de Vierambachtstraat trok de man een groot mes en bedreigde daarmee de vrouw, die de achtervolging daarop staakte.

De bedreiging met het mes vond plaats in de buurt van een groepje jongeren. Zij stonden tegenover het restaurant op de Tidemanstraat. Ook stonden er mensen bij de tramhalte Mathenesserplein. Mogelijk hebben zij iets gezien wat de politie kan helpen. De politie vraagt deze mensen dan ook contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of via M (meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

De dader, een wat oudere man, ongeveer 1.85 meter lang en gekleed in een blauwe spijkerbroek en bruinzwarte jas, rende weg in de richting van de Van Heusdestraat.