Gemeente Soest

Start herinrichting Saenredamplantsoen

23 juli 2010

Vanaf maandag 16 augustus 2010 wordt gestart met de herinrichting van het Saenredamplantsoen en omgeving. Met deze werkzaamheden wil de gemeente Soest de buurt een flinke opknapbeurt geven. In de volgende straten wordt het komende jaar gewerkt:

Van Goyenlaan, Molenstraat, Saenredamplantsoen, Van de Veldeplantsoen, Rubenslaan en de parkeerterreinen van de flats aan de A. Cuyplaan en de Dalweg.

De werkzaamheden die gaan plaatsvinden in de buurt zijn divers. Zo wordt het bestaande riool dat niet meer voldoet, vervangen. Er komen wadi's die ervoor zorgen dat het regenwater niet via het riool wordt afgevoerd, maar rechtstreeks in de bodem zakt. Daarmee wordt verdroging tegengegaan en tevens op de kosten voor riolering bespaard.

Ook wordt de bestaande verharding van trottoirs vervangen voor een mooie, nieuwe verhardingslaag. Voor de verharding van inritten en parkeerterreinen wordt het bestaande materiaal gebruikt. Er komen extra parkeerplaatsen en een aantal inritten worden verplaatst en aangepast.

Het bestaande groen en de speelplaatsen krijgen een opknapbeurt, zodat kinderen in de buurt meer mogelijkheden krijgen om te spelen. Daarnaast komen er ondergrondse afvalcontainers en wordt ook de openbare verlichting aangepast en uitgebreid. In de Molenstraat wordt de rijbaan smaller en het asfalt vervangen door klinkers.

Parkeerterreinen afgesloten

Tijdens de werkzaamheden zullen de parkeerterreinen van de flats om de beurt afgesloten zijn en moeten de bewoners elders in de wijk parkeren.

Door aannemer Van Asch zullen vooraf aan het afsluiten van parkeerterreinen tekstborden geplaatst worden. Mochten straten afgesloten moeten worden, dan worden omwonenden daar vantevoren over geïnformeerd.

Na de voltooiing van de herinrichting zullen de hoofdriolen in de Van Goyenlaan, de Rubenslaan en de A. Cuyplaan nog van binnen bekleed worden, maar daarvoor hoeft de straat niet afgesloten te worden. Aan enige overlast valt helaas niet te ontkomen. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het de bedoeling dat de werkzaamheden eind juni 2011 zijn afgerond.

Met de buurt

De gemeente heeft in 2009 gesproken met de bewoners die wonen in het werkgebied. Samen met hen is bekeken wat er, naast het vernieuwen van de riolering en het creëren van meer parkeerruimte, allemaal verbeterd moest worden. Daarbij is geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de buurt.

Meer informatie over het Saenredamplantsoen