Gemeente Delfzijl

Werkzaamheden in de gemeente

Vanaf 16 augusten begint de gemeente met werkzaamheden aan de Kustweg, in de Scheepvaartbuurt en in Wagenborgen. Lees verder voor een overzicht.

Kustweg in Delfzijl
Vanaf maandag 16 augustus tot en met vrijdag 20 augustus voert de gemeente herstelwerkzaamheden uit de Kustweg in Delfzijl. Om veilig te kunnen werken plaatst de gemeente een verkeersregelinstallatie voor de brug nabij de woontoren aan de Kustweg. De installatie staat er van 07.00 tot 18.00 uur. Bij de werkzaamheden moet u rekening houden met verkeershinder.

Scheepvaartbuurt in Delfzijl
Wegenbouwmaatschappij J. Heijmans begint op 16 augustus in opdracht van de gemeente met nieuwe werkzaamheden in de Scheepvaartbuurt. Bij de Botterlaan, Klipperlaan (vanaf Botterlaan tot Schoenerlaan), Fregatlaan (tot Schoenerlaan), Ankerstraat en Kielstraat (tot Ankerstraat) gaan ze de bestaande verharding en het oude riool verwijderen. Daarna brengt de aannemer nieuwe gescheiden riolering en verharding aan.

Wagenborgen
Vanaf maandag 16 augustus is de Kerkstraat gestremd in verband met rioleringswerkzaamheden. Aannemersbedrijf Haarsma Infra & Milieu gaat in opdracht van de gemeente het oude riool in de Kerkstraat en Verbindingsweg vervangen door gescheiden riolering. De bestaande verharding wordt terug geplaatst. Mocht het noodzakelijk zijn, dan wordt de Hoofdweg ook voor de helft afgesloten.

De werkzaamheden gebeuren in twee fasen.
Fase 1: kruising Hoofdweg tot ongeveer De Borgen Fase 2: vanaf de Borgen naar de Hoogte.

Voor vragen en of opmerkingen hierover kunt u contact opnemen met de heer A.G. van der Laan, medewerker van de afdeling IPG, (0596) 63 93 63.