Politie Noord- en Oost Gelderland


Hoenderloo - Inbraak in vakantiehuisje Bij een vakantiehuisje op een vakantiepark aan de Krimweg in Hoenderloo is zondagmiddag 15 augustus ingebroken. Hierbij zijn eerst de autosleutels en daarna de auto gestolen.


Eén van de bewoners was in de woning aanwezig, maar heeft niet gemerkt dat tussen 14.00 en 14.30 uur een tas uit de woning is weggenomen. In de tas zaten onder meer de autosleutels van een grijze Renault Megan Scenic. De auto bleek van het parkeerterrein te zijn gestolen. De politie heeft de auto als gestolen gesignaleerd en doet onderzoek naar de diefstal.

     Apeldoorn - Ongeval veroorzaakt onder invloed             

Op de Edisonlaan in Apeldoorn is zondagavond 15 augustus een aanrijding ontstaan. Een 67-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek hierbij onder invloed van alcohol en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen.


De politie controleerde de automobilist rond 23.30 uur op het gebruik van alcohol, nadat hij bij een verkeerslicht tegen een voor hem optrekkende automobilist uit Apeldoorn aanreed (botsen = blazen). Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.5 promille aan. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

     Apeldoorn - Inbraak in woning                             

In de nacht van zaterdag op zondag 15 augustus is er ingebroken in een woning aan de Bloemheuvellaan. Er is ondermeer een telefoon en een fiets gestolen.


De bewoners ontdekten de inbraak zondagochtend. Men is vermoedelijk de woning binnengekomen door de voordeur die niet goed was afgesloten. De politie onderzoekt de inbraak.

     Apeldoorn - Wapenbezit                                    

De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zondag op maandag 16 augustus een 53-jarige Apeldoorner aangehouden voor het in bezit hebben van een boksbeugel.


De politie controleerde de man rond middernacht op de Eendrachtstraat op verdenking van illegaal drugsbezit. De man bleek een zelfgemaakte boksbeugel in zijn zak te hebben. Hij is hiervoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het wapen is in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

     Apeldoorn - Laptop uit auto gestolen                      

Zaterdagmiddag 15 augustus is op de Loseweg een laptop gestolen uit een geparkeerde auto.


De inbraak vond plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Men heeft een slot geforceerd om in de auto te komen. De politie onderzoekt de inbraak.

     Hoenderloo - Inbraak in auto                              

Op een parkeerplaats van wandelroute Schenkenshul aan de Miggelenbergweg is zaterdagmiddag 14 augustus ingebroken in een auto. Er is kleding en schoeisel gestolen.


De inbraak vond plaats tussen 14.45 en 16.15 uur. Men is vermoedelijk de auto in gekomen door een slot te forceren. De politie onderzoekt de inbraak.

     Apeldoorn - Man raakt controle over auto kwijt            

Een 41-jarige Apeldoorner heeft zondagmiddag 15 augustus aanzienlijke schade aangericht, toen hij de controle over zijn auto kwijtraakte.


Bij de kruising Lagekamp met de Stadhoudermolenweg raakte de bestuurder rond 16.30 uur door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt. Hij reed via een parkeerplaats over een laag muurtje (30 cm) om vervolgens via de groenstrook en een opgehoogde tuin tegen een geparkeerde auto tot stilstand te komen. Er ontstond aanzienlijke schade en beide auto's moesten worden weggesleept. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

     Loenen (Gld) - Snelheidscontrole; 74 boetes               

De politie heeft zondagmiddag 15 augustus op verzoek van buurtbewoners op de Groenendaalseweg in Loenen een snelheidscontrole gehouden.


In totaal werden 416 voertuigen gecontroleerd, 74 reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 112 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan.