Nederlandse Kano Bond

16 augustus 2010

BRATISLAVA Op het nieuwe C1 nummer voor de vrouwen bereikte Saskia de Bruijn in de finale van het Europese kampioenschap Kano Slalom de 5e plaats. Vooraf was de Bruijn als 17e op de worldranking geen favoriet¸ maar door de druk om de medailles maakten de favorieten meer fouten en kwam de Bruijn onverwacht toch dichtbij de medailles.

De Nederlandse heren zaten in Bratislava dicht tegen de finales aan. Olympisch finalist Robert Bouten werd 22e en kwam drietiende van een seconde tekort. De jonge talenten Bas Wesselink en Maarten Hermans komen steeds dichter tegen finale aan te zitten en finishte in de middenmoot met een 32e en 33e plaats. De drie heren kwamen met een 10e plaats in de landen wedstrijd dicht bij de finale¸ maar maakte een fout teveel.

In de individuele K1 vrouwen race debuteerde de 16 jarige Claudia Leenders met een nette 28e plaats.