KNHS

Districskampioenschappen Mennen regio Oost

16 augustus 2010
district oost kampioenen

Vier kampioenstitels voor Menclub de Veluweruiters

Putten Zaterdag 7 augustus jl. vonden in Putten de districtskampioenschappen van het Mendistrict Oost plaats. Ruim 100 aanspanningen streden in diverse dressuur- en vaardigheidsrubrieken om de eer. Het districtskampioenschap gold tevens als selectiewedstrijd voor de Hippiade Mennen in Ermelo. De startplaatsen voor de Hippiade zijn nu bekend. Menclub de Veluweruiters blikt met vier kampioenstitels tevreden terug op het districtskampioenschap.

In de rubriek enkelspan pony klasse B kwamen Miranda de Zeeuw met haar pony Diesel en Bessel Reijersen met zijn pony Andro aan start. Miranda reed twee keurige proeven en werd daarmee de overduidelijke kampioen. Bessel mocht de vierde prijs in ontvangst nemen. Beide menners mogen met deze resultaten naar de Hippiade. Miranda reed ook nog B vaardigheid en eindigde daarmee als dertiende in het eindklassement. Bessel reed in dezelfde klasse een vloeiend kegelparcours en wist de derde plaats op het podium te bemachtigen. Voor Bessel betekent dit dat hij op de Hippiade zowel dressuur als vaardigheid mag rijden. Met haar pony Maartje startte Simone van Drie in de rubriek enkelspan pony klasse M/Z. Zij eindigde op een nette vierde plaats in het eindklassement. Dit resultaat was helaas net niet goed genoeg voor een startbewijs op de Hippiade.

Wim van der Leest startte met zijn zwarte gelderse merrie I-tje in de rubrieken enkelspan paard M-dressuur en M-vaardigheid. In de dressuur was I-tje helaas niet helemaal bij de les en eindigde Wim op de elfde plaats in het eindklassement. In de vaardigheid was de merrie er weer helemaal en de combinatie reed het parcours op een schitterende wijze. Wim bleef foutloos in de barrage en kreeg het kampioenslint omgehangen. Op de Hippiade mag Wim deze prestatie nogmaals proberen te evenaren. Ook Jan van de Bunt was in vorm met zijn tweespan bruine tuigpaarden. In de vaardigheid klasse L/M wist Jan het kampioenschap te winnen. Voor de rubriek dressuur tweespan paard B/L mocht Jan weer het podium beklimmen, want daarin werd hij nogmaals ex aequo kampioen. Deze titel moest hij delen met Tonnie Theunissen van VAP Maas en Waal. Jan zal op de Hippiade zowel in de dressuur- als de vaardigheidsring aan start verschijnen.
Laatste menner van De Veluweruiters die aan de start verscheen was Steven van de Veen met zijn haflinger Monar. In de rubriek enkelspan paard vaardigheid ZZ liet hij helaas teveel ballen rollen en eindigde op een vierde plaats in het eindklassement. Een startplaats voor de Hippiade zat er met deze klassering helaas niet in voor Steven. Al met al kunnen Menclub de Veluweruiters en instructeur Kees Veldman trots zijn op hun menners: vier kampioenstitels is reden voor een feestje!

Op de foto: V.l.n.r. Jan van de Bunt, Bessel Reijersen, Miranda de Zeeuw, Wim van der Leest
Tekst en foto: Simone van Drie