Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

HBD: Volop kansen voor detailhandel Steenbergen

16/08/2010

Er zijn volop kansen voor de detailhandel in Steenbergen, mits gemeente en ondernemers actie ondernemen en bereid zijn te investeren. Dat blijkt uit de kansenkaart die het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in opdracht van het Retail Platform Steenbergen (RPS) heeft gemaakt. Het HBD stelt in de kansenkaart 18 acties voor die het winkelgebied de kwaliteitsimpuls kunnen geven die het nodig heeft. De kansenkaart is vandaag door RPS aan het gemeentebestuur overhandigd.

Met name het plan StadHaven van de gemeente biedt de detailhandel in Steenbergen veel kansen. Maar ook het inspelen op de relatief grote vergrijzing in Steenbergen biedt kansen voor ondernemers, evenals het moderniseren van de weekmarkt en het aantrekkelijker maken van het winkelgebied. Zo zijn er meer kansen beschreven in de kansenkaart. De kansen zijn steeds gekoppeld aan concrete acties. Het RPS, de Kamer van Koophandel en het HBD willen de acties nu in overleg met de gemeente tot uitvoering gaan brengen.

De kansenkaart volgt op een ondernemersenquête die het HBD eerder dit jaar in opdracht van RPS en in samenwerking met de Kamer van Koophandel heeft uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat de ondernemers vinden dat het centrum van Steenbergen een kwaliteitsimpuls nodig heeft. Met de 18 acties die beschreven zijn in de kansenkaart kunnen gemeente en ondernemers het centrum die kwaliteitsimpuls geven.

Alle detaillisten in Steenbergen, al dan niet aangesloten bij het RPS, krijgen de kansenkaart door het HBD toegestuurd. Wel onderstreept het HBD in de kansenkaart dat het van groot belang is dat meer ondernemers zich aansluiten bij RPS. Hoe meer leden, hoe sterker het RPS en hoe effectiever de promotie en belangenbehartiging.