Hulpverleningsdienst Groningen


GGD en Brandweer op KEI-informatiemarkt

Maandag 16 augustus start de KEI-week met de informatiemarkt op de Vismarkt. GGD Groningen en Brandweer Stad & Regio Groningen zijn aanwezig om de nieuwe lichting studenten te informeren over een veilig en gezond studentenleven. Want naast studeren betekent je studententijd natuurlijk ook vooral veel leuke dingen doen. En dat veiligheid en een goede gezondheid daarbij belangrijke voorwaarden zijn, spreekt voor zich. Zowel de Brandweer als de GGD hebben voor studenten nuttige informatie en uiteraard dagen zij de studenten uit om te laten zien wat ze in huis hebben. Een veilige start van je studententijd.

GGD stand

Ben je van plan om tijdens je studie naar het buitenland te gaan, kom dan langs bij reizigersadvisering voor advies en een speciale studentenkorting. En heb je vragen over seks dan ben je welkom bij de informatiestand van soa-aids of in de Tour of lovebus. Naast reizigers- en soa-aids informatie geeft de GGD in de stand ook informatie over de bof. Sinds begin dit jaar duikt de bof weer op onder studenten. En nu het studentenleven in volle hevigheid losbarst, kan het virus zich weer gemakkelijk verspreiden. Reden voor de GGD om studenten hierover te informeren. Verder biedt de GGD studenten leuke gadgets en verloot uit de vragenlijsten, die studenten tijdens de kei-markt in kunnen vullen, op vrijdag 20 augustus in Pathé een fraaie prijs onder de slimste student van Groningen. Daar kunnen studenten overigens ook een seks- of een soacollege bijwonen van onze medewerkers.

Brandweer stand

Als je op kamers gaat wonen denk je niet altijd aan je eigen veiligheid. De Brandweer geeft daarom tijdens de markt informatie over hoe je voor weinig geld je huis brandveiliger maakt. En altijd al willen weten wat je moet doen als de stroom plotseling uitvalt? Loop dan langs bij de brandweerstand. In een ogenblik besef je dat je toch meer in huis hebt dan je denkt en dat een noodpakket snel is samengesteld. De Brandweer helpt je graag om je studententijd in Groningen voor jezelf en voor jouw huisgenoten zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen.

"Studeren in Groningen is leuk. Maar het wordt nog leuker na je kennismaking met de GGD en de Brandweer."
13-08-2010 13:15
RSS Twitter