Gemeente Soest

Verkeersregelaars op kruising Van Weedestraat

13 augustus 2010

Extra maatregelen nu scholen weer beginnen

Maandag 16 augustus beginnen de scholen weer. In het belang van de verkeersveiligheid zet Gemeente Soest vanaf die dag tijdens de ochtendspits verkeersregelaars in op het kruispunt Van Weedestraat-Stadhouderslaan. Begin juli vielen hier de verkeerslichten uit. Reparatie was niet mogelijk en vervanging duurt naar verwachting nog tot 3 september. De verkeersregelaars zijn een aanvulling op de reeds genomen maatregelen.

Wethouder Van Berkel: "Omdat we de verkeersveiligheid belangrijk vinden en vanaf maandag de scholen weer beginnen, zetten we in de ochtendspits verkeersregelaars in. De ochtendspits is de drukste periode, waarin schooltijden en de gebruikelijke spits samenkomen. Wij willen dit graag veilig laten verlopen. Ook eerder getroffen maatregelen blijven van kracht. Daarnaast blijven we de situatie uiteraard in de gaten houden, om indien nodig verdere maatregelen te treffen."

Maatregelen

Er zijn verschillende maatregelen genomen (afzettingen van de linksafvakken en waarschuwingsborden) om de veiligheid en doorstroming zo goed als mogelijk te waarborgen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer ter plekke langzamer en voorzichtiger rijdt. Het uitvallen van de verkeerslichten heeft tot op heden dan ook geen gevaarlijke situatie(s) opgeleverd. En de doorstroming op het kruispunt verloopt naar omstandigheden goed.

Nieuwe installatie

Begin juli zijn de verkeerslichten op het kruispunt Van Weedestraat-Stadhouderslaan uitgevallen. De storing was niet meer te verhelpen en de leverancier kon op korte termijn ook geen andere verkeersregelinstallatie leveren. Er was al een `nieuwe' tweedehands installatie besteld die eind augustus zou worden geleverd.

We hebben de leverancier met klem verzocht de regelautomaat zo snel mogelijk te plaatsen. Het is echter niet gelukt om in te lopen op de oorspronkelijke planning. De verkeerslichten werken naar verwachting weer op vrijdag 3 september.