Politie Utrecht

Utrecht, 18-08-2010

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Vestadreef een beroving met een vuurwapen plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 40-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 17.40 uur over de Vestadreef. Plotseling kwamen twee jongens op de vrouw aflopen. Eén van de jongens bedreigde de vrouw met een vuurwapen. Zij werd gedwongen haar tas af te geven. Na de beroving ging het tweetal er vandoor en renden weg in de richting van het Station Overvecht. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden met gestolen scooter

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij verdacht wordt van heling van een scooter.

Tijdens de surveillance zagen agenten een viertal jongens in het park tussen De Vecht en de Santa Cruzdreef bij een scooter staan. De agenten zagen dat er geen kentekenplaat op de scooter zat. Bij het zien van de politie gingen de jongens er vandoor. Eén van de jongens, een 15-jarige jongen uit Utrecht, werd uiteindelijk aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het een scooter was die gesignaleerd stond omdat hij op 12 juli gestolen was.

De jongen werd voor verhoor en verder onderzoek ingesloten op het bureau. De politie doet nog onderzoek naar de andere drie verdachten.

Beroofd van portemonnee, verdachte gepakt

UTRECHT Op de Daalsesingel vond dinsdagmorgen een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer. De verdachte kon door de politie worden aangehouden.

Omstreeks 10.35 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw was beroofd bij een pinautomaat aan de Daalsesingel. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 41-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw verklaarde dat zij door een andere vrouw was beroofd van haar portemonnee. Onder bedreiging van een mes moest zij haar portemonnee afgeven. De verdachte was gevlucht in de richting van de Beverstraat. Een getuige sprak de agenten aan en verklaarde dat hij de vrouw een huis aan de Beverstraat had zien binnengaan.

De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een vrouw, die voldeed aan het opgegeven signalement, in de woning aan. De 28-jarige vrouw uit Amsterdam werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto in de brand

UTRECHT Op het Attleeplantsoen vloog in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 augustus een auto in de brand.

Omstreeks 02.45 uur een melding dat een auto in de brand stond op het Attleeplantsoen. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die volledig in de brand stond. De brandweer was inmiddels bezig de auto te blussen maar kon niet voorkomen dat deze uitbrandde. Uit eerste onderzoek is gebleken dat er mogelijk sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.