Gemeente Barneveld


Afsluiting Harselaarseweg op 21 augustus 2010

Op zaterdag 21 augustus 2010 wordt de Harselaarseweg (tussen de kruising Industrieweg / Nijverheidsweg en de Nijkerkerweg) afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting is nodig om de laatste asfaltlaag en de wegmarkering op de Harselaarseweg aan te brengen. De werkzaamheden zijn het sluitstuk van de eerste fase van de revitalisering van het bedrijventerrein Harselaar-West. De gemeente Barneveld is inmiddels gestart met de tweede fase. Daarbij gaat het om de revitalisering van de Nijverheidsweg, de Ambachtsweg en de Marchandweg.

De eerste fase van de revitalisering van het bedrijventerrein Harselaar-West bestond uit vier onderdelen: de tunnel onder de A1 is werd verdiept, diverse rioleringswerkzaamheden werden uitgevoerd, een turborotonde werd aangelegd en het wegprofiel van de Harselaarseweg is verbeterd.

Vóór de zomervakantie werd de Nijkerkerweg weer opengesteld. In de vakantieweken is doorgewerkt aan het laatste gedeelte van de Harselaarseweg (tussen de kruising met de Marchandweg en de Nijkerkerweg). Afgelopen maandag kon de Harselaarseweg, volgens planning, weer in gebruik worden genomen.

Laatste asfaltlaag

Aanstaande zaterdag wordt de laatste asfaltlaag aangebracht op de Harselaarseweg. Dat wordt in één keer gedaan. Daarom wordt de Harselaarseweg de hele dag afgesloten voor alle verkeer tussen de kruising Industrieweg / Nijverheidsweg en de nieuwe turborotonde bij de Nijkerkerweg. Het is dus mogelijk om zaterdag vanaf de Baron van Nagellstraat de Harselaarseweg in te rijden en linksaf te slaan naar de Industrieweg of rechtsaf naar de Nijverheidsweg. Zaterdagavond zijn de werkzaamheden klaar en wordt de Harselaarseweg weer opengesteld voor het verkeer. Daarmee is de eerste fase van de revitalisering afgerond.

Zijwegen

De gemeente Barneveld heeft onlangs besloten om ook de Nijverheidsweg, de Ambachtsweg en de Marchandweg aan te pakken. De werkzaamheden zijn vrijwel gelijk aan die van de Harselaarseweg: diverse rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd om overtollig regenwater beter af te voeren en de wegprofielen worden verbeterd. De gemeente is inmiddels gestart met de Marchandweg. Daarna worden de Ambachtsweg en de Nijverheidsweg aangepakt.

De gemeente Barneveld informeert - net zoals tijdens de eerste fase van de revitalisering - de ondernemers van deze zijwegen over de uit te voeren werkzaamheden. De verwachting is, dat alle werkzaamheden aan het einde van het jaar zijn afgerond.