Ingezonden persbericht


Leontien van Moorsel laat Lelystad zien!

Tijdens de primeur van de Leontien Family Ride op 21 augustus laat Leontien van Moorsel een hele andere kant van Lelystad zien. In overleg met Toerclub Flevoland zijn drie prachtige routes uitgestippeld. Bijzonder zijn de verschillende rustpunten langs de routes, mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, de Rabobank en de Lelystadse afdeling van de Wageningen University & Research Centre (WUR).

De Leontien Family Ride is een familie & vriendenbelevenis bij uitstek. Het festijn start op het Bataviaplein met verschillende activiteiten als schminken, springen op de grote Bungee trampoline en het bewonderen van de raceauto's van Rough Event. Alle deelnemers verzamelen zich op het plein tot om 11.30 uur het startschot wordt gegeven. Leontien van Moorsel fietst samen met haar man Michael Zijlaard en goede vriendin Daniëlle Overgaag de route van 25 km.

Bijzondere rustpunten
Naast de route van 25 km zijn er ook twee andere routes uitgezet, één van 10 km voor de allerkleinsten en één van 65 km voor de doorgewinterde fietsers. Alle routes komen als eerste langs rustpunt dat wordt verzorgd door Rabobank Flevoland. Midden in het Stadshart, pal naast het kantoor, biedt de Rabobank daar alle deelnemers een gratis lunch. De deelnemers aan de route van 60 km komen nog een aantal bijzondere rustpunten tegen. Zo is er bij de WUR, aan de Edelhertweg, de ruimte om even op adem te komen. Daar kunnen de deelnemers o.a. een kijkje nemen bij dit Researchcentra. Bij het Aviodrome staat er een verfrissend drankje voor de fietsers klaar terwijl de deelnemers o.a. een prachtige Boeing 747 kunnen bewonderen. Richting het einde van de route maken de deelnemers een laatste stop bij het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen. Onder begeleiding van één van de boswachters kunnen zij daar vogels spotten en wandelingen maken door het gebied. Iedere deelnemer aan de Leontien Family Ride wordt, na zijn tocht, gastvrij onthaald op het Bataviaplein. In ruil voor de ingevulde stempelkaart krijgen de deelnemers allen een verrassingstas, gevuld met leuke gadgets en een bonnenboekje van Batavia t.w.v. ¤45. Met de fotowedstrijd van Staatsbossbeheer maken de deelnemers ook nog eens kans op mooie prijzen.

Donatie Pink Ribbon
Alle deelnemersgelden worden gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon. Om 17 uur is de uitreiking van de totale donatie. Inschrijven voor de Leontien Family Ride kan via www.familyride.nl.


Noot voor redacties
Noot voor redactie/

Ingezonden persbericht