TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-08-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 21 augustus
Radio 2 - 16.00 uur

CARO EMERALD TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 21 augustus ontvangt Corné Klijn in TROS MUZIEKCAFÉ:

Caro Emerald werd in 2007 gevraagd een demo in te zingen voor een Japanse act. Een jaar later mocht zij dit liedje zingen op AT5, maakte er een videoclipje bij en kreeg alleen maar positieve reacties. Begin 2009 kwam haar debuutalbum 'Deleted Scenes From the Cutting Room Floor' uit. Met dit album evenaart zij het succes van Michael Jacksons album Thriller in de Nederlandse Album Top 100.

Phantom Puercos (Spookvarkens). Deze Nijmeegse band komt met een volwassen plaat vol Americana, alt(ernative)country en country noir. Het nieuwe album heeft de simpele titel 'III' en verwijst naar het feit dat dit alweer hun derde album is in zes jaar, waarbij ze zich laten beïnvloeden door onder meer 16 Horsepower, Neil Young en 22-Pistepirkko.

Noora Noor staat vooral bekend als de Scandinavische Queen Of Soul. Een bijnaam die ze pas echt verdient sinds ze op haar laatste album 'Soul Deep' de R&B inruilde voor haar roots: echte, moddervette, diepzwarte sixties soul uit de erfenis van Stax en Motown. Haar belangrijkste invloeden zijn Stevie Wonder, Donnie Hathaway, Etta James en Aretha Franklin.

Parson Brown. Danny Gordijn en André van Arnhem maken al sinds de jaren '90 samen liedjes. Omdat deze liedjes anders toch maar blijven liggen richten zij een band op: 'Parson Brown'. Het meest kenmerkende aan het geluid van de band is de zang van Danny Gordijn. Zijn stem heeft een rafelig randje en mede hierdoor krijgen de songs een mooie melancholische lading. Invloeden die de band zelf noemt zijn onder andere Nick Cave en Elbow.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl