Gemeente Midden-Delfland

Aanleg Hondenbotrotonde, afrit 7 van de A20, van start

Jarenlang was de verkeersafhandeling op de A20 ter hoogte van afrit 7 gebrekkig. Hierdoor ontstaan er regelmatig files op de hoofdrijbaan van de A20. Nu wordt de aansluiting van de op- en afritten van de A20 op de Oude Veiling in Maasland gereconstrueerd. Er wordt een zogenaamde Hondenbotrotonde gemaakt, waardoor er een betere en veiligere verkeersafwikkeling ontstaat.

Het ontwerp van de rotonde is bepaald aan de hand van de verwachte verkeersaantallen in 2020. Op basis van de verkeersberekeningen is aan het ontwerp van de hondenbotrotonde een directe verbinding (een zogenaamde by-pass) toegevoegd vanuit Maassluis richting de A20 - Rotterdam.

Het project wordt gesubsidieerd door het Ministerie Verkeer en Waterstaat (50%); Stadsregio Rotterdam (25%) en Stadsregio Haaglanden (25%). Namens de drie betrokken partijen (Rijkswaterstaat, gemeente Maassluis en gemeente Midden-Delfland), fungeert de gemeente Midden-Delfland als opdrachtgever.
Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit:

* opnieuw inrichten van de toe- en afritten van de Rijksweg;
* opnieuw inrichten van een gedeelte van de Oude Veiling en Laan '40-'45;

* aanpassen van de onderdoorgang onder de A20;
* verwijderen van de alle kruisingsvlakken en de aanleg van een hondenbotrotonde;

* aanpassen van de aansluitende fietspaden en de aansluiting van het busstation op de Oude Veiling.

Bovengenoemde werkzaamheden zijn weergegeven op onderstaande tekening. Start werkzaamheden

Aannemingsbedrijf Ballast Nedam start 23 augustus met het werk. De planning van de werkzaamheden ziet er in grote lijnen als volgt uit:
* in de eerste drie weken: aanleg riolering en cunetten buiten het verkeer en aanleg bypasses (dit zijn tijdelijke op- en afritten die tijdens de werkzaamheden gebruikt kunnen worden);
* in één weekend aanleg rotonde aan zijde Maasland;
* in één weekend aanleg rotonde aan zijde Maassluis;
* in vijf weken tijd aanleg middeneilanden rotondes en overige werkzaamheden;

* in één weekend aanbrengen asfalt-deklaag.

Door de meest intensieve werkzaamheden in drie weekenden samen te voegen wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. Tijdens alle werkzaamheden is er wel beperkte overlast door bijvoorbeeld versmalling van de rijbanen.
â
Over de exacte data van de weekendafsluitingen wordt u nog nader geïnformeerd. De data van de weekendafsluitingen en actuele informatie over de werkzaamheden vindt u ook terug op de website van de Gemeente Midden-Delfland: www.middendelfland.nl > inwoners en ondernemers > verkeer en vervoer.
Tijdens de werkzaamheden in de weekenden is de onderdoorgang onder de A20 dicht. Het verkeer tussen Maasland en Maassluis wordt omgeleid over de snelweg via Vlaardingen en Coldenhove.
Het laatste weekend zijn ook de toe- en afritten van de snelweg afgesloten. Het verkeer wordt dan over het onderliggend wegennet omgeleid.

De bussen die via het busstation rijden worden voor een deel omgeleid. Informatie hierover zijn bij de haltes te vinden.

tekening hondenbotrotonde
Â