Oranje Fonds verheugd over bijdrage musical Soldaat van Oranje

26/08/2010 17:02

Oranje Fonds

Langdurige samenwerking start deze week

Utrecht, 26 augustus 2010 Het Oranje Fonds is verheugd over het initiatief van de producenten van de nieuwe musical Soldaat van Oranje om een Fonds op Naam te starten bij het Oranje Fonds. In dit 'fonds binnen het fonds' komen de opbrengsten van een speciale benefietvoorstelling van de nieuwe musical. Tijdens de looptijd van de musical worden er door de producent nog andere fondsenwerf activiteiten opgezet. Met dit nieuwe Fonds op Naam financiert het Oranje Fonds jaarlijks zeker één initiatief van een jong persoon die, net als de Soldaat van Oranje, een probleem in de samenleving te lijf gaat. De benefietvoorstelling is op 19 oktober.

De samenwerking tussen de nieuwe musical Soldaat van Oranje en het Oranje Fonds gaat verder dan alleen financieel. Zo krijgen verschillende maatschappelijke organisaties die gesteund worden door het Oranje Fonds, de kans naar de musical te gaan. Ook gaat de cast zich inzetten tijdens de vrijwilligersdagen NL DOET, in maart 2011.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "We zijn zeer verheugd over dit initiatief van de producenten van Soldaat van Oranje. In navolging van de hoofdrolspeler kijken zij verder dan hun eigen belang. Door een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds onder te brengen, kiezen ze voor een betrouwbare manier om jonge maatschappelijke initiatiefnemers in staat te stellen hun idealen waar te maken. Iedere euro die in het fonds gestort wordt, zal volledig besteed worden aan de doelstelling."

Fred Boot, producent Soldaat van Oranje: "Erik Hazelhoff Roelfzema stond voor zijn idealen en zette zich in voor de maatschappij. Hij wilde de wereld leefbaarder maken voor alle mensen. Wij willen met onze voorstelling niet alleen het verhaal van Erik levend houden, maar ook zijn werk voorzetten. Het is daarom ook fantastisch om met het Oranje Fonds samen te werken en zo jonge mensen met dezelfde idealen als Erik te steunen in hun werk."

Het Oranje Fonds is het grootste sociale fonds in Nederland. Per jaar besteedt het zo'n 23 miljoen euro aan organisaties en initiatieven die de sociale cohesie versterken. Het Oranje Fonds ontvangt bijdragen van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto, bedrijven en van particulieren. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://oranjefonds.nl


Noot voor de redactie: