Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
23 augustus 2010

Asbestverwijdering Lange Bisschopsstraat 24 en 26

Bij sloopwerkzaamheden aan de Lange Bisschopstraat 24 en 26 is een geringe hoeveelheid asbest aangetroffen. De gemeente laat het asbest donderdag verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Er bestaat geen gevaar voor de volksgezondheid.

In de achterliggende delen van zowel de Lange Bisschopsstraat 24 als 26 heeft de sloper vorige week een geringe hoeveelheid asbest aangetroffen. De asbest is gevonden in het deel dat nog moet worden afgebroken. Dit deel heeft niet in brand gestaan. In de al gesloopte delen is al eerder geconstateerd dat er geen asbest aanwezig was. De asbest van het nu onderzochte deel kon niet eerder worden ontdekt, omdat de medewerkers van het sloopbedrijf er niet bij konden. Zij hebben de gemeente direct op de hoogte gesteld en een asbest inventarisatierapport opgesteld en een werkplan gemaakt voor verwijdering van het asbest. De gemeente heeft dit plan inmiddels goedgekeurd.

Geen gevaar voor volksgezondheid
Op donderdag 26 en vrijdag 27 augustus wordt de aangetroffen asbest verwijderd door een gecertificeerd bedrijf. Op de sloopplek gaan mensen met beschermende kleding aan het werk. Het asbest wordt luchtdicht verpakt en getransporteerd naar een bus die het materiaal afvoert. Doordat de asbest in een luchtdichte ruimte wordt verwijderd, bestaat is er geen gevaar voor de volksgezondheid. De verwijdering van het asbest brengt geen extra overlast met zich mee voor omwonenden, winkels of het winkelend publiek.

Sloopwerkzaamheden volgens planning
De sloopwerkzaamheden zijn gestopt totdat het asbest is verwijderd. Voor de totale planning heeft dat geen gevolgen. De sloop van de Lange Bisschopstraat 24 en 26 loopt dan ook volgens schema. Inmiddels zijn beide gevels en het voorste gedeelte van de panden gesloopt. Er is nu een gat zichtbaar op de plekken waar voorheen Bakker Bart en Luehof Sport en Outdoor waren gevestigd. De winkels die in de eerste week uit veiligheidsoverwegingen de deuren moesten sluiten, zijn weer open en er is een doorgang voor het winkelend publiek, die zicht geeft op de sloopwerkzaamheden.