Gemeente Hellevoetsluis


Kunt u zingen, zing dan mee

In het kader van het 50 jarig bestaan van de huidige gemeente Hellevoetsluis wordt gewerkt aan een heuse Hellevoetse symfonie die op 27 en 28 augustus aanstaande tijdens "Zomer inde Vesting" uitgevoerd zal worden.

De Hellevoetse symfonie is een stuk geschreven door Cees Koldijk (zanger/componist van de 4tuoze Matroze) en Jina Sumedi (componist). Als thema en ter inspiratie is gekozen voor 50 jaar Hellevoetsluis. De gebeurtenissen uit de voormalige gemeenten Hellevoetsluis, Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn zijn in de verschillende muziekstukken verwerkt waardoor een echt Hellevoets muziekstuk is ontstaan. De symfonie wordt uitgevoerd door een orkest van vijftig musici, diverse solisten en een zevenstemmig koor van 100 vocalisten. De organisatie is dan ook dringend op zoek naar mensen die mee willen zingen. Na het succes van het meezingspektakel van mei moet het toch mogelijk zijn een groot Hellevoets koor te formeren? De verschillende zangkoren uit Hellevoetsluis dragen aan hun steentje bij maar er zijn nog meer zangers en zangeressen nodig. Ook al komt u niet uit Hellevoetsluis maar vindt u zingen leuk, sluit dan aan!!

Dirigent Aart van der Gronden is gestart met de repetities van het koor en kan nog wel wat hulp gebruiken, dus kunt u zingen, zing dan mee met de Hellevoetse symfonie. De repetities worden de komende weken gehouden op zaterdagmorgen van 9 tot 11 uur in de Vestingkerk aan de Oostzanddijk.

06/28/2010