Landschap Noord-Holland

Help mee het Langhuis bouwen! (8-13 jaar, Landsmeer e.o)
Lekker aan de slag in natuurgebied Ilperveld bij Landsmeer

Doe eens wat leuks op woensdagmiddag. In het Ilperveld bouwen kinderen het Langhuis. Zo woonden de mensen hier duizend jaar geleden. We werken aan de muren en er moet riet op het dak. Je kunt op woensdag 8 september van 13.30-15.30 uur meehelpen. We gaan ook een pijl en boog maken.

Het Langhuis wordt gemaakt met materialen uit het Ilperveld. We gebruiken het hout van bomen die hier groeien. In de Middeleeuwen bestond er nog geen beton. Maar een mengsel van koeienpoep en klei dat we zelf maken is ook heel sterk. Daar kun je prima muren van maken. Op het dak komt riet, dat groeit overal in het Ilperveld. Als je moe bent van het klussen gaan we lekker een pijl en boog maken. Dan heb je een leuke herinnering als je weer thuis bent.
Je kunt ook een keertje met je klas langs komen. Laat dan je meester of juf een afspraak maken voor een andere datum.

Doe mee aan deze leuke middag! Om zeker te zijn van een plek is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.
De kosten bedragen ¤ 3,00 pper kind tot 12 jaar. Voor oudere kinderen en begeleiders zijn de kosten ¤ 4,00, Beschermers betalen ¤ 3,00. M. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl.

Noot voor redacties