Ingezonden persbericht


Vrijdag 27 augustus 2010, Den Dolder

Persbericht: Magnesium haalt kinderen van zware medicijnen af

Magnesium, een 'vergeten' mineraal
Dr. Marianne Mousain-Bosc legt in haar boek, Magnesium, dé oplossing, uit dat depressie, hyperactiviteit (ADHD), epilepsie, autisme en de ziekte van Alzheimer gemeenschappelijke oorzaken hebben: een abnormaal hoog magnesiumtekort. Dr. Mousain beschrijft hoe zij op spectaculaire wijze het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met behandelingen op basis van magnesium, een 'vergeten' mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele medicijnen.

Magnesium, een 'vergeten' boek
Op dit moment zijn er geen Nederlandstalige boeken op de markt die het onderwerp magnesium behandelen. Terwijl volgens dr. Marianne Mousain-Bosc 75% van de bevolking er een tekort aan heeft en het de oorzaak is van vele ziekten en aandoeningen bij zowel kinderen als volwassenen.

De Franse kinderarts dr. Marianne Mousain-Bosc
Tientallen jaren is dr. Marianne Mousain-Bosc kinderarts geweest in het ziekenhuis van Nîmes, Frankrijk. Tijdens haar werk had ze zich te houden aan de vele protocollen die de medische wereld heeft. Toen zij een paar jaar geleden met pensioen ging heeft ze een praktijk opgezet waar ze inmiddels al duizenden patienten, voornamelijk kinderen, van de zware medische drugs heeft afgeholpen met magnesium.

Welk magnesium en recepten voor gehele gezin
In het boek wordt tevens beschreven welk magnesium men kan slikken en waar het te koop is. Volgens dr. Mousain-Bosc kan niet iedere vorm van magnesium als voedingssupplement worden ingenomen. Tevens heeft ze een 20-tal magnesiumrijke recepten toegevoegd: een gezonde keuze uit overheerlijke voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en tussendoortjes.

Anders Denken serie
De Anders denken serie is een reeks van boeken waarbij de lezer wordt uitgedaagd anders te denken over het onderwerp, beschreven in het desbetreffende boek. Denken en anders denken begint in het brein, het meest geniale instrument dat een mens gegeven is. Daar we de lezer er graag aan willen herinneren dat eenieder van ons zo'n geniaal instrument in zijn hoofd heeft dachten we er goed aan te doen deze boekenserie in deze vorm te brengen.

Onderwerpen
Er zijn vele onderwerpen waar men anders over zou kunnen denken. Deze serie gaat bestaan uit onderwerpen als gezondheid, financiën, communicatieve vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, e.d. Binnen een maand zullen we een financieel boek uitbrengen en er staan een aantal boeken gepland over voeding en complementaire geneeswijze.

Het boek (IBSN 9789079872183) is vanaf 31 augustus 2010 te koop via de boekwinkels en de bekende onlineboekwinkels, heeft 166 pagina's, groot formaat (21,2 x 17,5 cm - uitgestanst) en kost ¤ 14,50.

//////////

Noot voor de redactie (