Gemeente Baarn

Condoleances burgemeester Jan de Groot

Tot en met donderdag 26 augustus kon het condoleanceregister voor burgemeester Jan de Groot getekend worden op diverse plekken in de gemeente Baarn en via internet. Via het digitale condoleanceregister zijn de onderstaande condoleances gedaan.

Met groot leedwezen heb ik kennis genomen van het veel te vroeg overlijden van mijn collega en voorganger in de gemeente Vught, Jan de Groot.
Met respect denk ik terug aan de deskundige, geduldige en aimabele wijze waarop hij mij wegwijs heeft gemaakt in Vught. Ik wens zijn familie,het bestuur en alle medewerkers van Baarn sterkte toe in deze moeilijke dagen.
R.J. van de Mortel, Burgemeester Vught

Wij zijn geschrokken van het overlijden van de heer De Groot. Wij hebben hem ervaren als een buitengewoon vriendelijk en geïntresseerd persoon. Wij wensen alle nabestaanden sterkte met dit verlies Stichting Intocht Sint Nicolaas te Baarn

Ik heb Jan de Groot helaas niet lang mee kunnen maken als burgemeester van Baarn. Maar in die korte periode heb ik hem ervaren als een integere, vriendelijke man, die tot op het laatst positief in het leven stond. Ik wens zijn familie heel veel sterkte in deze moeilijke dagen. Will de Vries, medewerkster gemeente Baarn

Bijzonder geraakt ben ik door het heengaan van mijn goede vriend Jan. Toen ik hem in november bezocht na zijn operatie, leek alles zo voorspoedig te verlopen; hij had zijn levensvreugd en enorme gevoel van humor behouden. We hielden telefonisch contact. Graag denk ik terug aan de diners met hem op ons landgoed in Vught. Aan zijn bezoek aan de expositie van mijn vriendin en zijn installatie in Baarn.
Zijn eruditie, gevoel voor cultuur en humor maakte hem tot bijzonder aangenaam gezelschap.
We verliezen aan hem een groot bestuurder, maar daarnaast een aimabel en bescheiden mens.
Ik wens zijn familie, vrienden en eenieder die de eer heeft gehad hem te moogen kennen, alle kracht toe bij het verwerken van dit intense verlies. Dat hij in de mooie herinneringen mag voortleven. Mijn waarde Jan, dat je moge rusten in vrede.
Ik zal je node missen.
Magnus Weller, Hoeve 'Wolfsbosch', Vught

Met ontsteltenis heb ik kennis genomen van het bericht van overlijden van burgemeester Jan de Groot. Burgemeester de Groot heeft in de korte tijd dat hij burgemeester was in de gemeente Mill en Sint Hubert indruk op mij gemaakt vanwege zijn warme persoonlijkheid en de wijze waarop hij invulling gaf aan het burgemeesterschap. Ik wens de familie, nabestaanden en collega's van de gemeente Baarn veel kracht toe bij het verwerken van dit verlies.
R.P. Hoffmann, Gemeentesecretaris Mill en Sint Hubert

Met droefenis namen wij kennis van het - veel te vroege - overlijden van onze voorzitter Jan de Groot. Jan werd in 2007 gekozen tot vice-voorzitter van onze vereniging en werd vervolgens in 2008 tot voorzitter benoemd. Van zijn geweldige kennis van opera, de plezierige onderlinge samenwerking en contacten met sponsoren, solisten en anderen hebben wij dankbaar gebruik gemaakt.
Wij verliezen in Jan een bijzondere aimabele voorzitter, die oog had voor iedereen binnen de vereniging.
Wij wensen de familie de Groot veel sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.
Jos W.F. Cozijnsen, plv. voorzitter Vereniging Bossche Opera

Tot ons verdriet is veel te vroeg van ons heengegaan burgemeester Jan de Groot. Bij diverse gelegenheden in aanwezigheid van onder meer de Prins van Oranje en Hare Majesteit de Koningin hadden wij het genoegen hem, als gastheer namens de Gemeente Baarn, ten Paleize te mogen ontvangen. Zijn kenmerkende joviale persoonlijkheid en snelle en scherpe geest hebben wij zeer gewaardeerd. Tijdens ons laatste huisbezoek aan hem eind vorig jaar toonde hij zich nog zo levenslustig en strijdbaar. Het heeft helaas niet mogen baten. Wij zijn hem dankbaar voor wat hij voor de openstelling van Paleis Soestdijk betekend heeft en wensen zijn familie en collega's veel sterkte toe met dit verlies. Rob van Zoest, Directeur Stichting Openstelling Paleis Soestdijk, namens de Raad van Toezicht en de collega's van de stichting

wat we al een vreesden is helaas gebeurd. een aimabele, musicale en belangstellende man is van ons heengegaan Als inwoner van Vught en koorlid houd ik bijzondere en prettige herinneringen aan deze bijzondere man
mijn medeleven gaat uit naar zijn familie en allen, die hem dierbaar waren en sterkte voor de toekomst.
lou van geenen, koorlid VBO en inwoner van vught

Vanaf de oprichting was Jan de Groot penningmeester van het stichtingsbestuur. Hij was een scherpzinnige , goedlachse, deskundige man met een groot hart voor theater en vooral opera.Vergaderen met Jan was erg plezierig omdat hij oprecht hield van de inbreng van impulsieve theatermakers. Zijn ziekte schokte ons. Zijn optimisme troostte ons. Eind juni- net uit het verpleeghuis- vertelde hij dat hij niet zo veel tijd meer had. Hij hoopte het voorjaar te halen. Helaas ! Veel sterkte aan broer en zus en andere familie.
Colline Theaterproducties

Veel te vroeg moeten wij afscheid nemen van onze burgemeester. Wij hebben hem leren kennen als een goed bestuurder, maar vooral ook als een aardig mens.
Ons medeleven gaat uit naar zijn familie, vrienden en allen die hem dierbaar waren. We zullen Jan missen.
Namens de BOP, Kees Koudstaal, fractievoorzitter

Wat waren we blij, dat burgemeester de Groot hier werd beedigd in Baarn. Wat schrokken wij, toen het bericht kwam, dat hij een hersentumor had. We hoopten voor hem op herstel. Helaas heeft het zo niet mogen zijn. Heel veel sterkte voor zijn familie en vrienden, die hun Jan moeten missen.
Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.
Henriette en Wim van de Woord de Keijzer

Het bericht van het overlijden van onze voorzitter heeft ons geschokt. Jan was een groot liefhebber van opera en heeft ons menigmaal verrast door zijn grote kennis en deskundigheid. Hij droeg de Vereniging Bossche Opera en warm hart toe en het was een genoegen met hem te mogen werken.
Wij wensen de familie de Groot veel sterkte.
M.J.H. van Lamoen, Bestuurslid VBO

Het bestuur van de VVD Berkelland heeft met grote droefenis het overlijden van Jan de Groot op veel te vroege leeftijd vernomen. Jan de Groot was eerder burgemeester van de voormalige gemeente Ruurlo, thans onderdeel van de gemeente Berkelland. Wij wensen zijn nabestaanden alle sterke toe om dit grote verlies te verwerken.
namens het bestuur,
André Lammers, secretaris VVD Berkelland

Wat zijn we geschrokken.
Onze gedachten gaan uit naar de familieleden van Jan. Wij verliezen in hem een zeer kundig en symppathieke voorzitter van onze operavereniging.
Olof en Louise Jacobs, leden vbo

Jan is ruim 30 jaar met tussenpozen penningmeester geweest bij ons centrum voor de kunsten in Harderwijk. Een hele lange tijd, maar elke keer gaf hij aan dat hij het veel te graag deed om te stoppen. Dit ondanks zijn drukbezette leven, zijn werk en zijn verhuizing uit Harderwijk. Betrokken, altijd positief en met een scherp oog voor detail, maar bovenal een mensenmens, levensgenieter en kunstminner. We hebben van hem genoten en zijn hem zeer dankbaar voor de kennis die hij meebracht. We zullen hem node missen.
Gelukkig stelde hij niets uit en heeft veel uit het leven kunnen halen. Daarin heeft hij ons een heel goed voorbeeld gegeven. Dank daarvoor. Het bestuur en personeel van 't Klooster wenst alle dierbaren van Jan heel veel sterkte toe.
Marijke Licher, directeur centrum voor de kunsten 't Klooster Kees Kooijman, voorzitter, namens het bestuur centrum voor de kunsten 't Klooster

Afscheid nemen waren ook voor mij en mijn vrouw Yvonne de laatste weken ook zeer heftig. We zagen Jan aan ons ontglippen. Jan is voor mij de grote stimulator voor de Freundschaftband tussen Vught en Oranienburg. Ik ervaar het nogsteeds als een voorrecht dat Jan mij heeft uitgekozen om die vriendschapsband gestalte te geven. Wij hebben samen met Hansi Laesicke het begrepen en uitgevoerd hoe het moest worden. Het laatste weekend bij Jan heeft ons met zijn broer en zus eenzelfde vonk doen overspringen. Chris en Henny wat hebben jullie een fijne broer (helaas) gehad. Yvonne en ik wensen jullie heel veel sterkte. Namens Der Burgemeister von Oranienburg wensen wij dit jullie toe. Jan is daar nog steeds heel geliefd.
Ook aan de bestuurderen van Baarn en ook de bewoners waar hij zo geliefd was gedenk hem als een man die van jullie waardering genoot. Veel sterkte,
Martin en Yvonne van Esch, Freundschaft Vught Oranienburg (D)

Als medewerker van de lokale omroep Harderwijk heb ik de eer gehad menigmaal met Jan de Groot te spreken. Een aimabel man in woord en daad. Het verlies voor de familie en de gemeente Baarn is groot. Hij deed zijn naam eer aan Jan was GROOT(s).
Bert Peetoom, Harderwijk

Ik ben geschokt door het bericht van overlijden van burgemeester Jan de Groot.In de periode dat hij burgemeester was in Mill en Sint Hubert heb ik een half jaar met veel plezier voor hem mogen werken. Ik zal hem blijven herinneren als een bijzondere aardige man met een grote kennis van zaken.
Ik wens zijn familie en vrienden,het bestuur en de medewerkers van de gemeente Baarn veel sterkte met dit grote verlies. Nellie Hermanussen, bestuurssecretaresse gemeente Mill en Sint Hubert

Helaas verliezen we een goede burgemeester en een plezierig mens. Jan heeft veel belangstelling voor de mensen in Baarn gehad. Gerard Nijhof, voormalig lid voor LTS van de commissie SBF

Geschokt hoorde ik dat onze voorzitter Jan de Groot is overleden. Ik wens zijn familie en vrienden alle sterkte toe. Hij was een groot liefhebber van opera en hij was erg dol op onze vereniging. Wij zullen hem missen.
Mariken Willekens, koorlid VBO

Rust in vrede. Zelfs de dood krijgt men niet voor niets, want hij kost ons het leven.
Geschokt door het bericht van je overlijden zal ik je altijd herinneren als de stimulator voor een veranderd Harderwijk.Aaltjesdag in Harderwijk, het wordt nu door anderen georganiseerd, maar wij legden het fundament.
Lien Baron, Harderwijk

tot mijn verdriet is onze voorzitter veel te vroeg overleden.jan was een zeer musicale en sympathieke man.
ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte.
miep duyvestijn, lid vbo, oss

Wij zijn als bestuur van de Stichting Hertenkamp verdrietig over het overlijden van de heer De Groot, Burgemeester van Baarn. Hij bood ons zijn hartelijke belangstelling en praktische hulp bij problemen van de stichting tijdens zijn veel te korte ambtsperiode. Kitty van der Hage-Rens, Stichting Behoud Hertenkamp Baarn

Bedroefd maar met onuitwisbare herinneringen aan de tijd dat Jan lid was van Kiwanis Club Vught en aan de twee reizen die wij maakten naar Ghana (de 'chief' van Vught) en Thailand ('zwitserlevengevoel') wens ik zijn familie heel veel sterkte bij het overlijden van Jan. Jan Andeweg, Kiwanian

langs deze weg wens ik zijn familie veel sterkte toe voor ons was hij een goed voorzitter die ons op handen kon dragen nogmaals sterkte met dit verlies
rene van der linden, lid vbo

Langs deze weg wens ik familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Ik bewaar zeer goede herinneringen aan de samenwerking met Jan. Helaas maakt hij - als operaliefhebber - de openlucht opera "Orfeo" in het park van Paleis Soestdijk in de zomer van 2011 niet meer mee. Ik zal zijn enthousiasme, optimisme en brede belangstelling zeer missen,
Jan Altenburg, directeur Paleis Soestdijk

Met het heengaan van Jan de Groot verliezen wij niet alleen onze opperbevelhebber, maar ook een man die echt geinteresseerd was in de baarnse brandweer. En dat niet alleen omdat dit deel uitmaakte van zijn portefeuille, maar als blijk van waardering voor het werk van zijn korpsleden, zowel beroeps als vrijwillig.
Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Namens de korpsleden,
W.H. van Egmond, commandant brandweer

Met veel verdriet namen wij kennis van het overlijden van onze burgemeester Jan de Groot.
We hebben de heer de Groot leren kennen als een man met een passie voor jeugd-activiteiten, waaronder toneel. Dit kwam onder meer tot uiting in zijn bezoek aan onze toneel uitvoeringen en het enthousiasme dat hij hierbij tentoonspreidde. Als jeugdtheaterschool voelden wij ons niet alleen door de gemeente Baarn, maar ook door Jan de Groot als persoon gesteund.
Wij wensen zijn nabestaanden alle sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
Aart Houwink, Bestuur en Directie Jeugdtheaterschool Marmelijn

Een zeer goede burgervader voor ons dorp. Voor mijzelf het verlies van een goede en trouwe bekende.
H. Bouwer, Ruurlo

Geschokt door plotseling bericht van overlijden van een goede vriend. Pastoor J.B.G.Lamers msc, Tilburg

Met groot leedwezen hebben we als VVD fractie en wethouder van de gemeente Berkelland kennis genomen van het overlijden van Jan de Groot. Oud Burgemeester van de voorganger van de gemeente Berkelland Ruurlo. We zullen Jan blijven herinneren als een zeer deskundig en integere vriendelijke persoonlijkheid.
We wensen zijn familie, bestuur en medewerkers van Baarn sterkte toe in deze moeilijke dagen.
Wim Roekevisch, names de VVD Fractie van Berkelland

Jan de Groot was als burgemeester van Baarn een fijn mens om tegen te komen en mee te maken te hebben. Hij zorgde voor rust en betrokkenheid, was betrouwbaar en had een groot gevoel voor de juiste en goede menselijke verhoudingen. Het is jammer voor Baarn en iedereen die fijn contact met Jan had, dat hij veel te vroeg is heengegaan. Redactie Eemland, Gooi en Eemlander

Bijzonder geraakt was ik toen ik het bericht vernam van het overlijden van mijn partijgenoot en collega burgemeester Jan de Groot. De jaren dat hij burgemeester was in Vught en waarnemend burgemeester in Mill en St. Hubert hebben onze wegen elkaar regelmatig gekruist. Ik heb Jan altijd gewaardeerd om zijn kameraadschap, zijn betrokkenheid, zijn vriendelijkheid en integriteit. Zo zal ik hem ook altijd blijven herinneren.
Zijn familie, vrienden en al degenen die hem een warm hart toedroegen wens ik veel sterkte voor de komende periode.
K.W.Th. van Soest, Burgemeester van Boxmeer

Jan zal ik mij herinneren als een plezierig persoon met een snelle geest. Hoewel bezwarenbehandeling een formele aangelegenheid is, hebben we altijd, mede dankzij Jan, in een ongedwongen sfeer de zaken kunnen afhandelen.
Ik wens familie en vrienden veel sterkte
Bert Schelhaas, Medelid van de bezwaarschriftencie Bouwcollege Utrecht

De Bezwaarschriftencommissie van het College bouw zorginstellingen heeft met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van Jan de Groot, gedurende vele jaren een gewaardeerd lid van onze commissie. Wij zullen zijn scherpzinnige bijdragen aan de discussies, zijn grote betrokkenheid en bovenal zijn beminnelijkheid zeer missen. De Commissie wenst de familie en vrienden veel sterkte. Bezwaarschriftencommissie College bouw zorginstellingen

Wat ontzettend dat Jan nu al afscheid heeft moeten nemen van dit leven. We zullen zijn kennis van de operamuziek en zijn vriendelijke aanwezigheid erg missen.
Ik wens zijn familie erg veel sterkte bij dit grote verlies Ans Keur-de Louw, Koorlid ver.Bossche Opera

Veel te vroeg is Jan de Groot overleden.We zullen hem missen als voorzitter van onze vereniging en groot operaliefhebber, een aimabel mens.
Ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte.
Jan Roeling, koorlid VBO

Ik heb Jan leren kennen als een bijzonder plezierig en aimabel medelid en secretaris in het Genootschap 800.Ook zijn moedige strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik wens zijn nabestaanden veel sterkte toe
Henk Wezelenburg, medelid Genootschap 800

Wat een gemis voor Baarn en zijn inwoners...een betrokken Burgervader,zowel voor het brandweerkorps als mede in de privésfeer...Wij hebben zijn medeleven en betrokkenheid zeer gewaardeerd....
Veel sterkte voor alle nabestaanden met dit verlies. R en Y v. Luneschlorf, vrijw.Brw.man/inwoners Baarn

Met het heengaan van Jan de Groot wil ik zijn familie, vrienden, bekenden en een ieder die hem heeft bijgestaan tijdens zijn ziekte-periode, mijn medeleven betuigen.
Ik ken Jan als partijgenoot, als buurman in de Provinciale Statenzaal in Arnhem en later als collega.
Aan Jan bewaar ik waardevolle herinneringen.
Hans Colijn-de Raat

Met ontroering hebben we als welstand- en monumentencommissie van Baarn kennis genomen van het overlijden van burgemeester Jan de Groot. We hebben hem leren kennen als een betrokken en aimabel bestuurder. Hij had een echt hart voor monumenten. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Anthony Tom, directeur Welstand en Monumenten Midden Nederland

een Adieu uit 's-Hertogenbosch!
Wat triest en intens jammer dat zo een goeie vent zo vroeg moest vertrekken! Ik had graag - samen met mijn partner Maurice Ackermans - langer van zijn goede vriendschap willen genieten. Hij was een ons zeer dierbare kameraad in het Genootschap 's-Hertogenbosch 800. Rust in Vrede goede Jan!
Henk Smitz, 's-Hertogenbosch

In 2008 heb ik als interim-gemeentesecretaris Jan de Groot leren kennen. Hij was een bijzonder aardig en integer persoon, die zich voor de gemeente Baarn op een goede wijze inzette. Ik wens een ieder die met hem verbonden was, heel veel sterkte met dit enorme verlies Jacques Broekman, interim-gemeentesecretaris

Jan, je hebt vele stormen doorstaan en wist je staande te houden. Ik denk terug aan een goede tijd met jou als burgemeester en daarna. Familie, vrienden, kennissen, bestuurders en medewerkers van Baarn mijn oprechte deelneming en mag de positieve, relativerende instelling van Jan jullie sterken.
José Seijger, ex-wethouder Vught

Rustig, vriendelijk, betrokken en altijd belangstellend. Zo heb ik onze burgemeester leren kennen.
We zullen hem echt missen
Ans van Egdom, verslaggever /redacteur Eemland TV

Wij verliezen een goede vriend
Geschokt waren we al enige maanden geleden bij het horen van zijn ziekte. Geroerd zijn we nu bij zijn overlijden. Gelukkig hebben we, naar nu blijkt, bij ons laatste bezoek afscheid kunnen nemen.Wij bewaren fijne herinneringen aan hem en zullen hem missen. Ons medeleven gaat uit naar zijn naaste familie.Wij wensen hen veel sterkte.
René en Annette Swienink

Mit mir sind viele Menschen in Oranienburg sehr traurig darüber, dass unser lieber Freund Jan de Groot viel zu früh von uns gehen muÃte. Unser tiefes Mitgefühl gilt seiner Familie. In unseren Herzen wird die Erinnerung an Jan lebendig bleiben.
Hans-Joachim Laesicke, Bürgermeister Oranienburg

Hierbij wil ik de nabestaanden condoleren met het verlies van onze burgemeester.
Wij hadden de burgemeester uitgenodigd voor de Kermes van de Islamitische stichting Baarn in 2009. Hij was langs gekomen en langdurig met hem gepraat. Ik zal hem herinneren als een vriendelijke man, die zeer geinteresseerd was in onze verhalen die we hem vertelden. Ook namens de Allochtonenraad Baarn waarvan ik bestuurslid ben, wil ik de nabestaanden condoleren met het verlies.
Cavit, Baarn

Onze scoutminded burgemeester vaarwel
Burgemeester de Groot, we weten nog goed dat u in onze kring van bijna 100 scouts stond 3 jaar geleden en ons toesprak. We hebben u toen gezien als 1 van ons op de nationale scoutingdag en u genoot ervan. We zullen u missen als burgervader bij allerlei evenementen. We willen alle nabestaanden en uw collega's op het gemeentehuis condoleren en veel sterkte wensen met dit grote verlies.
Emmy Schaap, namens Scouting Baarn (Scouting Merhula, Scouting Ernst van Kempen en Scouting MKWJ)

Ik zal Jan de Groot missen als een jarenlang, zeer gewaardeerd dispuutgenoot, van het herendispuut Ginkgo Biloba te Harderwijk.Zolang je nog herinnerd wordt ben je niet helemaal dood. Bij Ginkgo Biloba zal Jan nog lang leven.
Frans van Tilburg, secretaris Ginkgo Biloba

Een 2e afscheid, nu definitief. Je was een fijn mens: zo respektvol naar iedereen en zo bescheiden. Grote belangstelling voor je medemens. We zullen nog vaak aan je denken.
Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.
C.M. Wesseling, overleggroep AZC Vught

Zoals Jan de Groot kippenvel kreeg bij een mooie Aria, kreeg ik dat bij het bericht in de Stentor in Ruurlo - hij deed je altijd wel wat... een gedreven burgemeester
Hans Hansson

Ook als in Baarn werkende, niet-Baarnse ben ik geschokt door het overlijden van dhr de Groot. De wijze waarop en de afwisseling tussen vrees en hoop, verdriet en vreugde. Alle emoties in korte tijd,en dan de strijd toch verliezen. Mede namens al onze medewerkers betuigen wij ons medeleven aan familie en vrienden en wensen hen heel veel sterkte bij dit enorme verlies van een betrokken warme man, altijd vol energie op de toekomst gericht.
Ciska van den Bosch, namens St. Kinderopvang Baarn

Wij, st.Groen Advies Baarn, hebben geschrokken vernomen dat onze burgemeester is overleden. Wij hebben hem leren kennen als een vriendelijke en betrokken man, die veel te vroeg is heengegaan. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe. St.Groen Advies Baarn

Wat mooi en goed is gaat veel te vroeg. Jan was een uitzonderlijk aimabel mens , was symphatisch voor iedereen. dag JAN . Mijn medeleven gaat uit naar de familie en vrienden. Leo Elbers, bas bariton Bossche opera

Wij verliezen met Jan veel te vroeg een goede vriend,daarnaast een goed bestuurder,waar ik drie jaar fijn mee samen gewerkt heb in ruurlo. Wij wensen zijn familie veel sterkte.
Wim en Johanna Rijkenbarg, vriend en oud wethouder ruurlo

Bestuur en leden van Concertkoor Baarn zijn geschokt door het veel te jong overlijden van burgemeester De Groot. Mede namens hen betuig ik ons medeleven aan zijn familie en vrienden en wens hen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
Ans Ettema, voorzitter Concertkoor Baarn

Pal na zijn operatie was Jan zeker van een voorspoedig herstel Ik wens de familie alle sterkte om dit verlies te verwerken. Jan rust zacht
Louis Swinkels, bestuurslid vereniging Bossche Opera

Bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze Burgemeester.
Wij hebben hem leren kennen als iemand met een grote betrokkenheid bij alles wat er in 'zijn' dorp gebeurde. Zijn warme belangstelling voor het welzijn van alle Baarnaars heeft ons altijd bijzonder getroffen Helaas moeten we hem missen maar wat blijft is de herinnering aan een fijn mens. Ons medeleven gaat uit naar degenen die hem dierbaar zijn en wij wensen hen toe dat zij kracht kunnen putten uit de vele blijken van belangstelling.
Bestuur, medewerkers en vrijwilligers Stichting Welzijn Baarn

Het bericht van het overlijden van onze voorzitter Jan de Groot heeft mij geschokt. In hem verliest onze vereniging een bekwaam bestuurslid en een aimabele man met een grote kennis en liefde voor de ons zo dierbare opera.
Ik wens de familie van de heer De Groot en de gemeente Baarn vele sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.
J.Foppele

Als raadslid van de gemeente Mill en Sint Hubert heb ik Jan leren kennen als een heel betrokken mens; heel sociaal en altijd tijd voor je. Ook als voorzitter van de jeugdgemeenteraad was hij heel enthousiast en een echte burgervader voor deze jeugdleden. In februari van dit jaar hebben we Jan nog mogen ontmoeten in Baarn; we zijn als gemeenteraad door Jan heel hartelijk ontvangen. Een bezoek aan Paleis Soestdijk was toen al voor hem te veel van het goede. Ik wens zijn naaste familie en vrienden, maar ook zijn collega's bij de gemeente Baarn heel veel sterkte toe.
Wim van Happen, ex-raadslid gemeente Mill en Sint Hubert

Met diepe droefheid en verdriet die we hebben genomen van de dood van de burgemeester van de stad partnerschap Baarn de heer J. de Groot. Meneer de burgemeester, hadden we de kans om te leren in de loop van een aantal wederzijdse bezoeken als een wijs man, opgeleide, een liefhebber van klassieke muziek. We waren het erg jammer dat als gevolg van hun gezondheidstoestand niet aanwezig kan zijn in mei een bezoek Klàšterec nad OhL, samen met collega's en vertegenwoordigers van de Club voor de samenwerking, omdat in de afgelopen jaren actief betrokken bij het ontwikkelen en onderhouden van de samenwerking tussen de twee steden.
Op deze manier willen wij onze dank uitspreken voor zijn werk en diepste medeleven uit naar zijn familieleden, vrienden en collega's. Jan Houška, Burgemeester Klàšterec nad OhL

Aan het eind van onze vakantie kreeg ik het bericht dat onze voorzitter Dhr. Jan de Groot was overleden. We zullen hem missen! Ook namens mijn dochters wens ik zijn familie en vrienden veel sterkte toe.
Graziella Withagen, koorlid VBO

Wij zijn geschrokken door het nieuws, dat een rustig en warm persoon helaas deze wereld te vroeg heeft moeten loslaten. Wij hebben de heer de Groot op onze uitvoeringen leren kennen als betrokken en zeer geinteresseerd. Wij wensen de familie, bestuur en medewerkers van de gemeente Baarn sterkte toe om dit verdriet om te zetten in waardevolle herinneringen.
Bestuur en leden Toneelgroep Karakter

Sorry for your loss. With deepest sympathy all friends from twin city Klasterec, Czech Republic
Jitka Ceska, Klub Pro Spolupraci, Klasterec Nad Ohry, Czech Republic

Wij zijn erg geschrokken van het veel te vroeg overlijden van onze Burgemeester Dhr J. de Groot
Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies. Fam. A.W.Brink, Baarn

Geschrokken nam ik gisteren kennis van het veel te vroege overlijden van Jan. We kenden elkaar uit de Achterhoek en ontmoeten elkaar weer in Brabant. Dag Jan, je was een aardige en altijd belangstellende collega. Veel sterkte gewenst aan de familie in deze moeilijke tijd. Alfred Veltman, burgemeester gemeente Someren

Het bericht van het overlijden van Jan de Groot kwam voor mij onverwacht. Ik heb hem maar weinig meegemaakt maar het contact met hem was altijd erg prettig. Ik wens alle mensen die hem zullen missen veel sterkte toe voor de toekomst zonder Jan.
Nelleke Wijtmans, VBO lid

Het overlijden van Jan de Groot kwam voor mij onverwacht.Na zijn vertrek uit Ruurlo waar ik gemeenteraadslid was, ging hij naar Vugt, of zoals bevriend burgemeester Schreuder uit Fürstenau, Duitsland zei: Aud der Flücht nach Vugt.
Jan de Groot heeft in zijn korte tijd in Ruurlo een onuitwisbare herinnering achtergelaten. Hij was een "echte" burgemeester. Hield van een beetje afstand van zijn medewerkers en een Bourgondische leefstijl. Bestuurlijk een ervaren man die veel gedaan kreeg van de provincie.
Ik wens zijn familie veel sterkte en kracht.
Rob Teunissen, Ruurlo

Familie van Jan en de gemeente Baarn, gecondoleerd. Marnix Tamse

Wij zijn geschokt door het bericht van het overlijden van onze burgemeester Jan de Groot. We herinneren hem nog als een enthousiaste man die het culturele werk een warm hart toedroeg. We zullen hem missen.
We wensen zijn familie, vrienden en medewerkers heel veel sterkte toe in de komende tijd.
Jos van der Pal, vice-voorzitter Baarns Mannenkoor

Met respect voor jouw optimisme en wilskracht om er te zijn.Helaas moest je gaan.Om afscheid te moeten nemen van zo een aimabele man als jij doet pijn.Vaarwel Jan en sterkte voor jouw familie. M. Ruigrok-Verreijt

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Monumentenzorgers heeft met groot leedwezen kennis genomen van het overlijden van zijn voorzitter Jan de Groot. In de te korte tijd dat Jan voorzitter van onze vereniging mocht zijn, hebben wij hem leren kennen als een buitengewoon aimabele en betrokken man die het werk van de vereniging een warm hart toedroeg en zich daar met veel enthousiasme voor inzette. Wij zullen hem missen en wensen zijn familie alle sterkte toe om dit grote verlies te dragen.
Bestuur Nederlandse Vereniging van Monumentenzorgers (NVMz)

Wat is het jammer als een vechter als Jan de strijd verliest. Als kunstliefhebber heeft hij vanaf zijn ziekbed mij verzocht de kerstkaart 2009 voor de gemeente Baarn van een bronzenbeeld te voorzien. Hij koos voor het beeld "Storm". Hoe toepasselijk in die tijd zowel voor het economische klimaat als voor hem persoonlijk.
Persoonlijk kende ik Jan niet goed maar heb van afstand zijn gevecht gevolgd, wat jammer dat je de strijd hebt verloren. Hierbij wil ik familie, vrienden en collega's condoleren met dit grote verlies.
Hélène Steenhof-Plasmans

Met verslagenheid heb ik kennisgenomen van het overlijden van Jan de Groot.
Namens gemeenteraad en het college van B&W betuig ik hierbij mijn deelneming aan familie, vrienden en allen die hem een warm hart toedroegen en wens eenieder van harte toe dat hij troost mag putten uit de goede herinnering aan wat Jan in zijn leven voor hem heeft mogen betekenen.
E.L. Jansen, burgemeester Montfoort

Veel te kort was zijn belangstellende bemoeienis met het reilen en zeilen van de middenstand in Baarn. De contacten waren zowel zakelijk als uitermate vriendelijk.
Rust Zacht.
Winkeliersvereniging De Brinkstrater

Met droefheid heeft het bestuur van stichting Cultuur.Uit Harderwijk kennis genomen van het overlijden van Jan de Groot, penningmeester van het bestuur van centrum voor de kunsten 't Klooster te Harderwijk. We hebben groot respect voor zijn inzet en enthousiasme voor het culturele leven in Harderwijk. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte. Stichting Cultuur.Uit, Harderwijk

We hebben bevoorrecht gehad met Jan de Groot een actieve weekend mee maken tijdens bezoek van ons Stichting Baarn-Klašterec en vertegenwoordigers van de gemeente in ons bevriende stadje Klàšterec nad OhL in juli 2008. Dit jaar wilde hij ook weer mee gaan na Tsjechië, helaas heeft het zijn ziekte niet meer toegestaan. We zullen zijn warme persoonlijkheid en enthousiasme voor de samenwerking tussen onze steden zeer missen.
Namens de Stichting Baarn-Klàšterec nad OhL, Sascha Jansen-Stejskalovà - voorzitter

Ontzettend jammer dat we onze beminnelijke en deskundige burgemeester zo jong en op deze wijze moeten verliezen. Ik hoop dat er een straat of plein naar hem vernoemd zal worden zodat hij altijd een beetje bij ons blijft in Baarn. Veel sterkte voor de naaste familie en vrienden en voor de mensen van de gemeente Baarn.
Inge Pastoor, Baarn

In zijn functie van Burgemeester van Vught is hij voor mij een enorme steun geweest bij het tot standbrengen van het partnerschap tussen de gemeente Vught en Oranienburg. Als een groot vriend blijft hij in mijn gedachten voortleven
Leo van Deene, voormalig voorzitter St. Sachsenhausen

We hebben altijd heel plezierig met Jan kunnen samenwerken. We zullen hem missen. We wensen zijn familie alle sterkte toe om dit veel te vroege gemis te verwerken.
Peter Jorna, voorzitter Contact Commissie Lage Vuursche

Jan de Groot had de uitstraling van een daadwerkelijke burgerVADER. De invulling die hij hieraan gaf was ongeëvenaard. Mijn medeleven gaat uit naar familie, vrienden en Baarnaars. Veel sterkte met dit grote verlies.
José Kalsbeek

Ik heb Jan leren kennen als een hele prettige en betrokken collega. Hoewel we elkaar niet zo vaak tegen kwamen, waren ontmoetingen met Jan altijd heel collegiaal en met veel humor.
Veel sterkte toegewenst aan familie en vrienden in deze moeilijke tijd. Hans Beenakker, burgemeester Asten

Gecondoleerd met dit groot verlies,sterkte aan de familie en Gemeente Baarn.
Familie Commandeur

In de afgelopen jaren kennis gemaakt met een vriendelijke man met open oor voor de burgerij.
Ik heb tot februari 2009 in Baarn gewoond en tot juni gewerkt op het gemeentehuis, afd. sociale zaken.
Ik betreur zijn heengaan en wens familie en burgerij alle sterkte toe die zij nodig hebben.
Groetend,
Bart Jan Modderman Jansen, Doorwerth

Jan ken ik al sinds de lagere school in Harderwijk. Zijn overlijden is een groot verlies voor allen die hem hebben gekend. In onze herinneringen leeft hij voort.
Zijn familie wens ik alle sterkte.
Shelagh Aniba

Bedroefd en erg geschrokken hebben we zondag tijdens de Kerkdienst kennis genomen van het overlijden van onze Burgervader. Hij was een bescheiden en zeer betrokken persoon, die was gaan houden van Baarn en wij ook van hem.
We wensen zijn familie & naasten alle sterkte om in deze moeilijke tijd dit verlies een plaatsje te geven.
Gard & Marijke van Hoof

lieve familie en vrienden van jan de groot vandaag was de afscheid van Jan erg mooi,maar ook hele emotionele momenten.ik zal Jan nooit vergeten. Jan: je was een fijne man om te leren kennen,leuke en minder leuke momenten samendoorgebracht je mooie woorden waren:samira pas goed op jezelf, je was trots op mij dat ik zo'n doorzettingsvermogen had je zei"daar hou ik van.en zo ga ik ook door in het leven Jan bedankt voor alles en sterkte voor de familie en vrienden met deze grote verlies. Samira

Geschrokken heb ik kennis genomen van het bericht dat onze burgemeester is overleden. Jan de Groot was een betrokken en zeer gewaardeerde burgemeester. Ik wens zijn familie en vrienden alle sterkte toe. Edith Schippers