Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 24 augustus 2010

Gratis concerten bij Kunstuitleen Utrecht tijdens Festival Oude Muziek

Het Festival Oude Muziek Utrecht 2010 vindt dit jaar plaats van vrijdag 27 augustus t/m 5 september. Het is het grootste Festival Oude Muziek ter wereld. Bezoekers kunnen luisteren naar een van de ruim 100 prachtige concerten op de mooiste locaties in Utrecht, zoals ook bij Kunstuitleen Utrecht. Dit jaar staat Franse Barok centraal.

Naast het hoofdprogramma biedt het Festival Oude Muziek Utrecht dagelijks meerdere gratis fringeconcerten, gegeven door jonge, bijna afgestudeerde of beginnende professionele musici. Zij grijpen hun kans om zich in the picture te spelen, en zo wellicht in een komend seizoen terug te keren in het hoofdprogramma van het Festival. Deze gratis fringeconcerten vinden plaats op historische locaties verspreid over de binnenstad en duren circa 45 minuten. Zo ook bij Kunstuitleen Utrecht. Iedereen is welkom om een gratis concert bij te wonen bij de kunstuitleen, in het voormalig woonhuis van de familie Fentener van Vlissingen aan de Maliebaan 42.

Op zaterdag 28 augustus om 14.00 uur speelt Ya?r Avidor zijn repertoire: L'Amant malheureux: Galot, Mouton en De Visée op een bijzonder snaarinstrument, een luit.

Op zaterdag 4 september om 14.00 uur kunnen bezoekers genieten van een concert van Cristian Gutiérrez (gitaar) met zijn repertoire: Le Maître du Roi Soleil: De Visée.

Kom langs of neem contact op voor meer informatie: Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht. T. 030 - 286 19 80, E. info@kunstuitleenutrecht.nl, I. www.kunstuitleenutrecht.nl. Algemene openingstijden: woensdag 13.00 - 20.30 uur, donderdag t/m zaterdag 11.00 - 16.30 uur.

-----------------------------------



Ingezonden persbericht